10 fantasifulla och originella idéer för att återanvända fruktlådor

av Hilda Maria Morgan

10 Maj 2023

10 fantasifulla och originella idéer för att återanvända fruktlådor
Advertisement

Fruktlådor är bland de material som oftast slängs dagligen, både hos små och stora återförsäljare och i grossistköparnas hem. Ändå är det ett av de lättast återvinningsbara föremålen och med en stor potential för transformation, givet av formen och materialet. Detta gör dem kapabla att bokstavligen bli vad som helst.

Oavsett om det är smycken och inredningstillbehör, lådor eller enkla dekorativa föremål, är allt som går att skapa otroligt originellt och unikt i dess stil.

Nedan visar vi några kreativa idéer att hämta inspiration från. Som verkligen är värda en titt.

Advertisement

En upphängd bokhylla som kan göras med fruktlådor är utan tvekan en lysande, billig och originell idé. Om du sedan målar den genom att välja rätt färger kan resultatet bli fantastiskt.

Advertisement

För att göra en behållare för böcker, anteckningsböcker eller annat pappersmaterial, som kan placeras i barnkammaren kan du dekorera hälften av en fruktlåda som du vill. Sedan gäller det bara att hitta ett sätt att fästa den på väggen på och du är klar. Det kan till och med bli en hylla om du föredrar det.

Täckt med färgat tyg eller dekorerad på annat sätt kan en vanlig låda med jordgubbar förvandlas till en underbar förvaringslåda för att inreda och organisera vilken del av huset som helst, eller för evenemang och utställningar. Man kanske till och med skulle kunna tänka sig att använda den som en presentlåda.

Varför inte använda en fruktlåda som växthållare eller för att skapa ett litet terrarium? Även i detta fall går det att släppa loss kreativiteten.

Alltid för en mycket originell växthållare eller för en blomkomposition som kommer göra att mottagaren tappar hakan, att lägga till hjul och en effektfull skrift kommer att göra skillnaden.

Advertisement

Genom att fästa fötter på en tidigare målad fruktlåda i valfri färg skapar du ett mycket snyggt skåp som kan fungera som nattduksbord, sidobord eller ett praktiskt tidningsställ efter behov.

Och vad sägs om en elegant och bekväm shabby chic bricka komplett med påsatta handtag? För att ta med frukost på sängen kan den vara den perfekta lösningen.

Advertisement

Genom att stapla dekorerade lådor ovanpå varandra kan du skapa en glad och färgglad leksakslåda som barnen kommer bli galna i.

Medan om du verkligen vill ägna dig åt konst och kreativitet, skulle du kunna överväga att dekorera en låda genom att skapa en tredimensionell tavla, kanske med pappersskulpturer. Mönstren som kan skapas, i dessa fall, blir aldrig för mycket.

Advertisement

Slutligen, för en mångsidig möbel som kan användas på vilket sätt du vill, sätt bara ihop några fruktlådor staplade ovanpå varandra, efter att ha tagit bort ena sidan för att skapa öppningar på framsidan. Måla möbeln sedan som du föredrar och använd den där och som du vill.

Vilken av de föreslagna idéerna stimulerar din kreativitet mest?

Advertisement