9 metoder för att återvinna klädnypor i vardagen

av Hilda Maria Morgan

13 Juli 2023

9 metoder för att återvinna klädnypor i vardagen
Advertisement

Oumbärliga för att hänga upp tvätten på bästa sätt, undvika skrynklor eller att plaggen glider av torkställen, klädnypor är en accessoar som vi inte klarar oss utan. Särskilt om vi inser hur användbara de är också i många andra stunder av vår vardag. Vi kan faktiskt omvandla dem till användbara prylar, och de kommer att vara mycket billigare och mer utrymmesbesparande än de vi skulle kunna köpa. I köket, i badrummet, i din handväska, i din garderob och till och med när du är på reda: upptäck på hur många sätt en klädnypa kan förenkla ditt liv.

Advertisement

Laddningssladdar

Vi använder numera massor av dessa, i varje rum i huset och i väskorna vi har med oss: vi behöver laddningssladdar för att ladda mobila enheter och överföra data, men ofta har var och en specifika utgångar för bara en enhet. Håll reda på dem med dessa gör-det-själv-etiketter.

Advertisement

Hörlurar

När du reser, eller i väskan eller ryggsäcken som du alltid har med dig, saknas knappast hörlurarna. Men alla modeller har inte trasselfria sladdar, så vi kan lösa problemet genom att göra ett stöd utan kostnad: med klädnypor!

Tandborstar

Du är på ett hotell och vill hålla tandborsten separat, då kanske du har sett det där tricket där en enkel plastklämma som greppar tandborstens hals håller den upprätt i en vinkel. Men även hemma kan du skapa en fast tandborsthållare, som till och med frigör utrymmet kring handfatet: lite lim på väggen och en klädnypa, och här har du den hygieniska lösningen!

Halkfria galgar

Trött på att klänningar med ärmar som glider av galgarna inne i garderoben? Du kan enkelt stoppa dem med klädnypor!

Bufféetiketter

Många gäster, många maträtter redo på buffébordet: behöver du hjälp med att ange vilka rätter de är, även om så bara för att dekorera? Eller så kanske du vill ange vilka som är de veganska versionerna av något? Du kan skapa väldigt enkla etiketter med hjälp av klädnypor.

Advertisement

Sjalar och halsdukar

Har du inget sätt att ordna upp en låda med speciella avdelare? Då är det bättre att organisera halsdukar och sjalar, åtminstone de som används mest under varje årstid, med klädnypor. Fäst dem bara på ett horisontellt stöd (en galge, eller ännu hellre en trästång) så kan du glömma du lådor med tygtrassel!

Under diskbänken, eller innanför valfri dörr

Under diskbänken, eller innanför valfri dörr

Creativo/Facebook

Det finns aldrig tillräckligt med utrymme under diskbänken för allt vi behöver, och det finns också föremål som vi behöver ha nära till hands, och som är bättre att ställa separat, för att de inte ska gömmas av resten, som trasor eller diskhandskar. De blir lätta att hitta om du använder klädnypor som fästs med dubbelhäftande tejp. Och samma knep kommer väl till pass för alla små föremål du behöver, även i badrummet: du kan utrusta innerdörrarna till möblerna i alla rum!

Advertisement

Solglasögon i bilen

Solglasögon i bilen

Creativo/Facebook

Det är bekvämt att alltid ha ett par solglasögon i bilen, men var? De är redo att tas och skyddas från repor och stötar om du fäster dem med dubbelhäftande tejp och en klädnypa i taket inne i bilen!

Det är värt att ha några extra klädnypor runt omkring i huset!

Advertisement