Strumbyxor med hål: här är 3 otroliga idéer för att återanvända dem

av Hilda Maria Morgan

29 Januari 2023

Strumbyxor med hål: här är 3 otroliga idéer för att återanvända dem
Advertisement

Det är praktiskt taget omöjligt att räkna alla strumpbyxor som går upp, slits sönder eller får hål i sig av dem som bär dem dagligen. Det är en olägenhet som inträffar ofta och ofta till och med flera gånger under samma dag. Vi är inte här för att prata om irritationen detta faktum orsakar när det händer, eftersom de som normalt använder strumpbyxor känner till det alltför väl.

Det som intresserar oss är att ge dig idéer för att återanvända dem på ett alternativt sätt när de inte längre kan bäras för att undvika att slänga dem. Med tanke på att strumpbyxor i alla fall har en avsevärd kostnad, är tillfredsställelsen av att inte slänga dem efter första användningen och att använda dem för att spara pengar på andra sätt verkligen betryggande.

Här nedan är alltså tre otroliga idéer för att återvinna dina trasiga strumpbyxor.

via @home_buldog/Instagram

@home_buldog/Instagram

@home_buldog/Instagram

Det är Raffaella Girardi, skaparen bakom Instagramprofilen @home_buldog, där hon delar med sig om hemorganisation, städning och heminredningsknep till sina följare. I synnerhet i en reel illustrerar hon dessa tre knep för att återanvända strumpor. Om du ta utgångspunkt från dem sammanfattar vi dem kort.

  • Med den övre delen av strumpbyxorna, alltså den som är över trosorna, kan du dra nytta av strumpbyxans elektrostatiska egenskaper och skapa en trasa för att fånga upp damm från golvet. Klipp av kanten av den nämnda delen med en sax, som vanligtvis har en mer motståndskraftig och tjock struktur. Linda den runt basen av redskapet som du vanligtvis använder med dammdukar. Knyt en knut där det behövs för att spänna det hela och få strumpan att fästa vid kvasten och föra den över golvet. Du kommer verkligen att bli förvånad över resultatet.
  • Med den del som motsvarar anklarna, som är den smalaste och mest elastiska, kan du göra hårsnodd. Allt du behöver göra är att klippa remsor av rätt tjocklek och använda dem direkt för att sätta upp håret. Prova för att se att det är sant.
  • Slutligen kan den del av foten, som har formen av en strumpa, förvandlas till en påse, där man kan lägga en halv citron i, att hänga inuti diskmaskinen för att hålla dålig lukt borta.

Om dessa knep verkar lämpliga för dina behov och du vill omsätta dem i praktiken men du inte vet exakt hur du ska göra kan du titta på videon som nämns på @home_buldogs profil.

Känner du till andra sätt att återanvända slitna strumpbyxor på?

Advertisement