Vill du göra om ditt badrum? Var försiktig med val du kan komma att ångra

av Hilda Maria Morgan

01 Oktober 2023

Vill du göra om ditt badrum? Var försiktig med val du kan komma att ångra
Advertisement

Varje trend som tar över, även i inredningsvärlden, har alltid sin charm och är värd att kännas till, men alla håller inte över tiden. När det till exempel gäller att möblera ett badrum kan vissa moderna och attraktiva val leda till stor ånger i framtiden.

Detta får såklart inte hindra oss från att vilja modernisera utseendet på vårt hem, uppdatera det till samtida estetiska standarder, utan det innebär bara att vi vidtar verkliga åtgärder, i den meningen att vi stannar upp och funderar lite innan vi börjar följa en snygg trend som dock troligen otillfredsställande på lång sikt. Låt oss titta på några av de vanligaste riskabla valen.

Advertisement

Tapet i badrummet

Det är absolut inget tabu, och i själva verket kan det vara valet som verkligen ger en frisk fläkt och stil till ett tråkigt och anonymt badrum. Men innan du sätter upp en tapet, överväg saken med noggrannhet: först och främst gällande estetiken. Det är kanske mindre risk att bli uttråkad med en fondvägg än att välja att täcka alla väggar, även om det bara gäller de övre delarna av väggarna. Men vi måste också överväga hur begränsade vi kommer att vara i framtiden genom att ha valt ett visst dekorativt mönster eller bild: om färgerna är väldigt tydliga och djärva måste alla framtida tillägg och inköp matcha dem.

Är vi redo för ett liknande åtagande? Om vi ​​inte är det, välj något som enkelt går att ta bort, eller färger och mönster som kan vara mindre påverkande och mer motståndskraftiga över tiden.

Advertisement

Badrum i sovrummet

Inte för att de flesta gör det utan att tänka efter, men det som ser bra ut på ett hotell kan kännas lite sådär hemma. Utöver integritetsfrågan medför ett öppet badrum i sovrummet risken att få mycket fukt i området där man sover som i allmänhet bara hör till badrummet.

Majolika

Lite som i fallet med tapeter kan majolika också visa sig vara en begränsning. Å ena sidan pryder de – de är också dyrare – men om de har väldigt komplicerade och pråliga färger och mönster kan de snabbt bli tråkiga och kräva att du praktiskt taget inte ändrar något i resten av badrummet, för att alltid förbli i linje med vad som passar dem bäst.

Överskott av minimalism i inredning av badrummet

Det är snyggt, det råder det ingen tvekan om: essentiell, elegant, man lägger märke till en sådan typ av inredning... Men sedan, när vi har beundrat de skarpa geometrierna i de tomma utrymmena och vi vill hitta en plats för handdukar, rengöringsprodukter, kosmetika, tillbehör... Var ska vi placera dem? Minimalism är underbart, men det måste alltid hitta den rätta balansen med funktionalitet. Så om vi inte kan eller vill förvara allt utanför badrummet är det bättre att lägga till några fler möbler.

Var uppmärksam på belysningen

Det finns ett badkar som dominerar ett område av badrummet: det är lyxigt, med fascinerande linjer, och ovanför det svävar en fantastisk ljuskrona med en raffinerad design. Allt är vackert, men om det vore den enda ljuskällan, kan det vara ett ointelligent val. Som med andra system som fokuserar på utseende men inte funktionalitet.

Så vi kommer först att behöva se till att vi har ett väl utspritt ljus och sedan specifikt upplysta områden, oftast framför speglarna, så att vi kan göra allt vi behöver med rätt ljus, både vad gäller intensitet, diffusion och temperatur.

Kort sagt: trender kan alltid ge oss en användbar indikation för att definiera vår stil och ge ett personligt avtryck i huset, inklusive badrummet. Men vi får aldrig sluta tänka på det praktiska, se in i framtiden och ett effektivt utnyttjande av utrymmena. På så sätt hittar vi alltid rätt kompromiss!

Advertisement