Handdukshållare i badrummet: 14 fynd för att skapa ordning och inreda med originalitet

av Hilda Maria Morgan

30 September 2023

Handdukshållare i badrummet: 14 fynd för att skapa ordning och inreda med originalitet
Advertisement

Små handdukar, större handdukar, vita, färgglada: i badrummet kan man aldrig tillräckligt med handdukar redo för användning, så vi behöver handdukshållare för att hålla ordning, men utan att göra avkall på estetiken. Med tanke på hur ofta de måste tvättas är det faktiskt bekvämt att ha ett stöd, eller kanske till och med en möbel, där man kan hålla dem redo, vikta och väldoftande, medan vi väntar på att tvätta alla de som under tiden blivit smutsiga.

Förutom skåp kan vi därför använda oss av en hel serie med hyllor och olika stöd för att hitta plats för alla handdukar att användas oftast, vi visar några exempel nedan.

Advertisement

Idealisk ordning för handdukar: dedikerade möbler

Med tillräckligt med utrymme är det idealiskt att förvara handdukarna i speciella skåp: dessa kan vara garderober, skåp eller återanvända montrar, bokhyllor, byråer med mera. Varför är de den bästa lösningen? Helt enkelt för att de skyddar handdukarna: först och främst från damm; men framför allt från den fukt som oundvikligen utvecklas i badrummet.

Och om det av en slump inte finns något utrymme i badrummet, men det finns i ett angränsande rum skulle det vara den bästa lösningen.

Advertisement

Vägghållare för att hitta plats för handdukar

Om vi ​​rullar ihop handdukarna för att hålla dem redo blir de ungefär lika stora som flaskor och det är faktiskt ingen slump att många väggstöd för att förvara handukar hämtar inspiration från vinflaskhållare.

Titta upp

Om vi ​​tittar upp kommer vi förmodligen att hitta ett användbart utrymme nära taket, där vi kan placera extra hyllor för att förvara föremål, inklusive handdukar!

Genom att tänka vertikalt hittar du alltid utrymme

Det blir därför tydligt att genom att tänka vertikalt får vi användbart utrymme för förvaring av föremål, även när det gäller handdukar. Det är här runda fästen och krokar kan hjälpa oss.

... Men även korgar fästa på väggen: de av järn har ett rustikt utseende som även passar badrum i shabby chic-stil.

Advertisement

Stege som handdukshållare

Stegen som används som handdukshängare har numera blivit en modern möbelkult, till badrummet går den att använda på tusen olika sätt, det finns till och med idéer för att för hand skapa skräddarsydda sådana som kan hängas upp.

Varför inte göra en kombination av en trästege och metallkorgar? De kommer att rymma många fler handdukar!

Advertisement

Korgar och lådor som handdukshållare

En annan mycket älskad resurs är korgar och lådor. Istället för att ställa dem på marken som man brukar kan man fästa korgarnas botten i väggen, vilket förvandlar varje behållare till en öppen hylla.

Här blir lådorna sedan skräddarsydda skåp, de skulle också gärna kunna göras personliga med hjälp av ett lager färg eller andra dekorativa metoder.

Advertisement

Specialtillverkade trämöbler, med den mest raffinerade designen

Det finns också många idéer för att skapa trämöbler eller hyllor med en lite mer raffinerad och mindre självklar design: för dem som har ett minimum av förtrogenhet med snickeri är det en barnlek!

Detta är lösningar som gör att du kan hantera utrymmet ända ner till millimetern, genom att undvika att ta för mycket plats och utnyttja all tillgänglig yta.

Advertisement

Det finns också idéer för återvinning av lastpallsträ eller annat återvunnet trä: perfekt för dem som älskar en rustik design.

ORdning och reda i badrummet, och allt blir bekvämare

Även sättet att vika handdukarna på, speciellt om de är synligt placerade, blir ett element som bidrar till ordning och reda, för att göra varje öppen yta mer estetiskt tilltalande.

Advertisement

Och om du behöver skapa ordning bland de mindre handdukarna är några korgar strategiskt utplacerade nära handfatet inte heller en dålig idé!

Vilken lösning skulle du föredra?

Advertisement