Lys upp ditt hem med dessa 12 DIY-ljusprojekt med glasburkar

av Hilda Maria Morgan

27 September 2023

Lys upp ditt hem med dessa 12 DIY-ljusprojekt med glasburkar
Advertisement

Praktiska och mycket lämpliga för konservering av mat, glasburkar finns alltid tillgängliga i våra hem och kan enkelt återanvändas för en enorm mängd olika kreativa arbeten. Av denna anledning, istället för att slänga dem i soporna efter användning, tvättar vi dem ofta noggrant och lägger dem åt sidan för att förvandla dem till dekorativa föremål eller behållare.

Bland de många projekt som kan skapas genom att återvinna glasburkar finns det många intressanta förslag för att lysa upp ditt hem eller din trädgård. Från de mest klassiska ljushållarna, till lyktor, till de mest originella och kreativa lamporna, det finns verkligen många projekt som du kan skapa, till och med för att lysa upp hela hemmet genom att återanvända dessa enkla föremål.

Inspireras av dessa 12 förslag för att förvandla dina glasburkar till underbara ljuspunkter till ditt hem.

1. Målade ljushållare

Ett av de enklaste och mest älskade projekten innebär att förvandla glasburkar till färgglada och originella ljushållare. Du kan enkelt göra dem med mallar av maskeringstejp av de former du vill applicera på burken innan du dekorerar den med färgat vinyllim. Komplettera med dekorationer av snöre, pärlor, knappar eller kanske lite glitter.

Advertisement

2. DIY-fotolampa

En glasburk kan bli den perfekta gör-det-själv-fotolampan och du kan göra den genom att helt enkelt sätta in ett fotografi inuti och komplettera med ett elektriskt värmeljus, en liten ljusslinga eller en glödlampa.

3. Mosaikljushållare

Färgglada glasbitar kommer att vara den bästa dekorationen för din mosaikljushållare. De kommer att skapa en helt unik atmosfär.

4. Decoupagelampa

Skapa en söt DIY-lampa med decoupage. Du kan använda specifikt papper, men även rispapper, tidningspapper eller, varför inte, gamla noter.

5. DIY-glasburkslampa

Glasburkar och en bit rep eller snöre är de enda material du behöver för att göra mycket originella DIY-lampor.

Advertisement

6. Ljushållare med patchwork

Klipp ut rutor av silkespapper att limma fast på dina burkar för att skapa originella, muntra och färgglada ljushållare.

7. Virkade DIY-lampor

Vet du inte hur du ska återanvända de gamla dukarna som din mormor virkade? Applicera dem på glasburkar för att skapa romantiska ljuspunkter.

Advertisement

8. DIY-lampetter

Byt ut dina lampetter mot originella alternativ gjorda av trä- och glasburkar.

9. Bordslampa

Att göra en vacker och originell bordslampa är väldigt enkelt med en glasburk, en glödlampa och en lampskärm.

Advertisement

10. Vintage ljuskrona

Om du älskar vintage kan du göra en glittrande ljuskrona med ett antikt utseende med ett trähjul, glasburkar och glaspärlor.

11. Stämningslampor

Skapa rätt atmosfär på ett ögonblick med en glasburk och färgade stenar. En liten solcellspanel på locket förvandlar din burk till en solcellsdriven lampa.

Advertisement

12. Som i en saga

För att garantera dina barn fridfulla nätter fulla av söta drömmar är rätt nattlampa det väsentliga inslaget. Gör en själv med glitter, mjukt färgade ljus och silhuetter av sagoväsen som älvor och tomtar. Dina barn kommer att älska dem.

Har du redan bestämt dig för vad du ska göra med dina glasburkar?

Advertisement