Kreativt återvunna kartongrullar: 5 användbara och dekorativa projekt

av Hilda Maria Morgan

14 Oktober 2023

Kreativt återvunna kartongrullar: 5 användbara och dekorativa projekt
Advertisement

Kartongrullar finns alltid i våra hem på grund av det ständiga behovet av att använda toalett- och hushållspapper, aluminium- och plastfolie och bakplåtspapper. Dessa rullar slängs ofta i papperskorgen så fort det som var på rullen är slut, men de kan faktiskt vara mycket användbara för att skapa enkla kreativa pyssel, som gör att vi kan skapa användbara föremål för vår vardag eller enkla konstverk.

Börja alltså att spara dessa rullar när du använt slut på dem och börja leta runt i ditt hem efter en ny användning för dem. Pennhållare, små pennfodral, fack, till och med fågelmatare, allt detta kan enkelt tillverkas med dessa rullar som material.

Även dina barn kommer att kunna roa sig med att skapa dessa enkla kreativa pyssel, som kommer att lägga till färg och livlighet till ert hem och samtidigt hjälpa dig att upprätthålla ordningen.

Prova att ta inspiration från dessa 5 användbara och dekorativa kreativa projekt.

1. Fågelmatare

Gör en söt fågelmatare för att locka dessa söta små djur till din trädgård eller altan. Skaffa dig toalettpappersrullar, jordnötssmör och fågelmat. Alternativt kan du göra ett foder med hjälp av frön och nötter. Börja med att pensla hela pappersrullens yttre yta med jordnötssmör, rulla den sedan på ett fat fullt med frön eller fågelfoder, som på så sätt förblir fastnar på kartongrullen.

Fäst rullen med ett snöre eller häng den från grenarna på ett träd så ska du se hur den kommer att locka till sig massa söta bevingade vänner.

Advertisement

2. Roterande pennhållare

2. Roterande pennhållare

simple spirit/YouTube

Gör en snygg och praktisk roterande pennhållare till ditt barns rum genom att skära ut 2 kartongskivor och klä in dem med papper. Lägg till två CD-skivor på båda sidor av kontaktskivorna för att minska friktionen, klä sedan in flera toalettpappersrullar med färgat papper eller måla dem med akrylfärg. Dekorera efter önskemål, limma fast pappersrullarna på de tidigare förberedda kartongskivorna och låt torka. Pennhållaren är klar.

3. Presentförpackningar

3. Presentförpackningar

Red Ted Art/YouTube

Till små presenter kan du göra enkla askar med kreativ återvinning av toalettpappersrullar.

Den enklaste metoden är att täcka rullarna med färgat papper eller måla dem, vik ändarna och dekorera efter önskemål innan du stänger lådan med ett snöre.

Alternativt kan du göra askar genom att platta till rullarna så att du kan ge dem önskad form och skära bort ändarna som du sedan viker och försluter med lim.

4. Kartongblommor

4. Kartongblommor

Day with DIY/YouTube

Och hur vore det om dina kartongrullar förvandlas till söta kartongblommor?

Skär isär rullarna för att öppna dem helt och vik dem till önskad form, limma ihop dem för att säkra dem. Häll några droppar eterisk olja på kartongblommorna, det hjälper dig att parfymera ditt hem som om det vore en vas full med blommor.

5. Små kartongkrukor

Vi avslutar med några söta kartongkrukor för att kreativt återvinna pappersrullar till något användbart. Du behöver vika den nedre änden och stänga den med lim och fylla behållaren som erhållits på detta sätt med jord. Dekorera den efter önskemål med band och etiketter för att identifiera framtida plantor, sedan är det dags att så.

Har du redan börjat samla på kartongrullar?

Advertisement