Rustikt chict sovrum: 10 idéer för att skapa en rustik miljö med en raffinerad känsla

av Hilda Maria Morgan

26 September 2023

Rustikt chict sovrum: 10 idéer för att skapa en rustik miljö med en raffinerad känsla
Advertisement

Den "rustika chica" inredningsstilen uppstår genom att uppnå en delikat balans: den mellan rustika inslag och eleganta detaljer för att skapa miljöer som har en varm och välkomnande, men också raffinerad atmosfär. Det passar för hela huset, men ett av de rum som det kanske fungerar bäst för är sovrummet.

Det mest intima utrymmet i hemmet lämpar sig faktiskt för att designas på ett funktionellt sätt, förstås, men framför allt välkomnande. Således uppdateras den klassiska idén om det rustika med en modern smak som för det inte ger upp elegansen. Med de rätta tilläggen känns det som att du är i ett lantligt hus eller en romantisk stuga!

Advertisement

Rustikt chic: när rustik stil möter önskan om elegans

Den rustik-eleganta kombinationen är resultatet av skickliga kombinationer, för att skapa en miljö där mjuka, naturliga och ljusa färger dominerar och all "rörelse" ges genom att kombinera olika tyger och material.

Advertisement

Det kommer därför att finnas många tillverkade tyger, ofta rika på charmiga detaljer: inga krusiduller, om de är nyktra kan man aldrig få för många. Därför är bomull, linne och spetsdetaljer att föredra, men även detaljer, accessoarer eller dekorationer med siden och satäng.

I det rustikt chica finns det gott om plats för materialåtervinning

I sovrummet är den centrala möbeln just den där vi sover: där kan du skapa en kombination av rustikt och chict genom att välja en antik sängstruktur med ett slitet utseende, med en sänggavel gärna gjord av återvunnet trä och sedan använda sängkläder som skapar en triumf av fina tyger.

Om du sedan hittar antika möbler, eller accessoarer som verkar komma från ett liv i kontakt med naturen, från en svunnen tid, kommer dessa att skapa scenariot för att sedan lägga till raffinerade detaljer: filtar, men även scenografiska och lyxiga ljuskronor är en idé.

Ett rustikt sovrum, men också bekvämt och elegant

Nyckelkonceptet är att du inte ger upp elegans och komfort. Så ingen spartansk miljö: det finns utrymme, redundansen är begränsad till vissa detaljer, men intrycket måste vara av komfort.

Advertisement

Detaljerna som skapar den rustika chica atmosfären

Inredningstillbehör runt om i rummet, som rikt detaljerade gardiner, kan också bidra till att skapa allt detta.

Men vaser, inredning och lampor kan också göra sitt. Därför är volangdekorationer, som kombinerar enkla material som jute med mer raffinerade, en idealisk kombination.

Advertisement

Uppenbarligen finns det också en plats för värdefulla antika föremål, som koffertar som kan hjälpa till att organisera men också smakfullt inreda.

Långa och charmiga fransar: om du gillar dem, var inte rädd för att använda dem var du vill.

Advertisement

Nyanserna är milda, pastellfärgade, mellan vitt och beige och mycket diskret puderrosa: inte pop och starka färger.

Gillar du idén om ett rustikt och elegant sovrum?

Advertisement