Möblera huset med trälådor: 9 färgglada och snygga idéer

av Hilda Maria Morgan

26 September 2023

Möblera huset med trälådor: 9 färgglada och snygga idéer
Advertisement

Det råder ingen tvekan om att bland de mest populära DIY-inredningstricken finns de tusen sätten att använda trälådor på: redan på egen hand, med långa ben eller hjul, blir de sängbord, soffbord eller inredningskorgar. Om vi ​​sedan kombinerar dem tillsammans kan de skapa mer eller mindre komplexa möbler, tills de blir hela väggar utrustade efter våra behov. De kan därför ersätta väggskåp i köket, möbler för att skapa ordning i badrum, sovrum och vilket annat rum som helst, för att inte tala om bokhyllor i olika storlekar som alltid kan vara användbara i huset.

Genom att leka med trälådornas former och dimensioner kan du hitta lösningar för alla smaker och sedan kan du alltid gör dem ännu mer personliga med ett lager färg! Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Återvinn trälådor för att inreda ditt hem

Börja med ett projekt, och hitta sedan materialet... Eller också tvärtom. För de mer robusta och motståndskraftiga lådorna kan du överväga att sätta ihop dem för att skapa större och mer komplicerade möbler.

Advertisement

Om de kanske är mindre och av tunt trä kan de bli inredningskorgar, soffbord eller till och med fina sängbord eller minibokhyllor.

Ett annat användningsområde är hyllor fästa på väggarna: i badrummet och köket kan de erbjuda ett extra användbart utrymme för att förvara föremål som inte är alltför tunga, såsom vardagstillbehör eller handdukar.

Bli kreativ genom att måla trälådor

Om du tycker att den här typen av möbler har ett för rustikt utseende, ge inte upp: ibland räcker det med bara ett lager färg för att få ett mer konstnärligt eller sofistikerat utseende.

Och trä är ett av de enklaste materialen att måla, också med alla möjliga mönster!

För lite livligare resultat, söta även i barns sovrum – men inte bara! – skulle du kunna bestämma att bara måla vissa delar av lådan med olika nyanser: en färg på insidan och en annan färg på utsidan, eller bara sidorna, eller träskivorna!

Advertisement

Du kan också roa dig med att täcka botten med färgat papper eller tyger, för ett helt personligt resultat som ännu bättre kommer att integreras i inredningen.

Det finns ingen anledning att vara rädd, även de mest riskabla färgerna kan ge ett verkligt sensationellt resultat.

Och om du inte gillar det... Kan du alltid måla över det!

Advertisement

Hela väggar möblerade med trälådor

Behöver du ett avdelande element i ett rum, för att separera två olika områden även utan att skapa egentliga väggar som stänger utrymmena? Det kan skapas med lådor, vilket också kommer att erbjuda bekväma platser för att förvara föremål.

En skräddarsydd väggbokhylla är fantastisk, men om den är gjord helt av trä har den en mycket hög kostnad. Det vore inte heller illa med en gjord helt av trälådor!

Gillar du idén att dekorera med trälådor?

Advertisement