Soffbordet i vardagsrummet: 7 föremål som aldrig bör förvaras där

av Hilda Maria Morgan

22 September 2023

Soffbordet i vardagsrummet: 7 föremål som aldrig bör förvaras där
Advertisement

Soffbordet är mitten av vårt vardagsrum och av denna anledning är det mycket lätt för det att över tiden samlar på sig många föremål som vi alltid behöver ha inom räckhåll. Men denna vana förvandlar ofta vårt soffbord till ett extremt rörigt hörn, vilket ger ett kaotiskt utseende till hela vardagsrummet.

Eftersom det är platsen där vi vanligtvis kopplar av och tar emot våra gäster, är det dock av grundläggande vikt att detta rum alltid är väl underhållet och organiserat, så att det på bästa sätt kan utföra sin funktion. Inrednings- och organisationsexperter rekommenderar att inte ha något på soffbordet, annat än några noggrant utvalda föremål som lyfter fram estetiken och atmosfären i vardagsrummet.

Nedan listar vi 7 föremål som aldrig bör förvaras på soffbordet i ditt vardagsrum.

Advertisement

1. Posten

1. Posten

Pixabay

Hur många av er låter er post ligga lite överallt i dagar eller veckor innan ni bestämmer er för att sortera den? Det är ingen bra idé att låta den ligga på soffbordet i vardagsrummet, eftersom det bara ska användas för att förvara några dekorativa föremål och inget annat. Gör det till en regel att ta bort post och andra lösa föremål från soffbordet varje gång du reser dig från soffan och hitta ett annat sätt att organisera din post på. En behållareväggen i hallen skulle vara perfekt, eller vad säger du?

Advertisement

2. Kaffekoppar på soffbordet i vardagsrummet

Kaffe- och tekoppar, samt eventuella glas, flaskor, tekannor eller desserttallrikar är endast tillåtna när de används. De är därför välkomna när du kopplar av ensam eller i sällskap, kanske läser en god bok, tittar på tv eller har vänner hemma, men så fort de är tomma, res dig upp och gå och lägg dem i diskhon eller diskmaskinen. Undvik att samla tomma koppar på ditt soffbord i väntan på veckostädningen.

3. Böcker och tidskrifter

3. Böcker och tidskrifter

Pixabay

Soffan är ofta också vår favoritläshörna och av den anledningen är det lätt att hitta böcker, tidningar och tidskrifter som slängs på måfå på vardagsrumsbordet. Men denna vana ger ett kaotiskt utseende till rummet; du ska bara ha de böcker som har ett dekorativt syfte på soffbordet, medan de du läser bör förvaras någon annanstans, kanske i ett praktiskt tidningsställ precis bredvid soffan.

4. Vardagsföremål

4. Vardagsföremål

silentspitz/Reddit

Oavsett om det är pappersvaror, glasögon, barnleksaker eller kosmetiska produkter, måste vart och ett av föremålen vi använder varje dag ha en plats i ditt hem och denna plats kan absolut inte vara soffbordet i vardagsrummet, om du inte vill riskera att förvandla den till en provisorisk sminkstation, lekplats eller kontor.

Detsamma gäller rengöringsprodukter, som noggrant måste placeras i ett dedikerat skåp. Ta för vana att lägga undan dina föremål varje gång du slutar använda dem, så att inte soffbordet blir överfyllt och kaotiskt.

5. Fjärrkontroller på soffbordet i vardagsrummet

5. Fjärrkontroller på soffbordet i vardagsrummet

stefepaul/Reddit

Visst verkar soffbordet framför soffan vara den bekvämaste platsen för dina fjärrkontroller, samt ger dig garantin att alltid ha dem inom synhåll utan risk att tappa dem mellan soffkuddarna. Dessa föremål ger dock ditt soffbord ett avgjort förvirrande utseende, särskilt när det finns många av dem. Mycket bättre att välja andra platser eller välja en särskild behållare för att förvara dem som också har ett trevligt utseende.

Advertisement

6. Värdesaker

6. Värdesaker

Pixabay

Självklart är frestelsen att ställa ut dina kristallvaser eller dyrbara ljusstakar på soffbordet stor. Vilket bättre ställe än det kan visa upp dem till förmån för alla gäster? Kom dock ihåg att eftersom de är en "trafikerad" plats kan dessa föremål lätt riskera att falla och gå sönder. Utvärdera noggrant den potentiella risken när du bestämmer vad du ska stå på ditt soffbord.

7. Dekorativa föremål att ha på vardagsrumsbordet

7. Dekorativa föremål att ha på vardagsrumsbordet

Pixabay

Grönt ljus för pynt på ditt vardagsrumsbord, men var uppmärksam på proportionerna: föremål som är för små kan faktiskt verka malplacerade och nästan "försvinna" på ytan av ditt bord; överdrivna eller mycket skrymmande dekorationer, å andra sidan, kommer inte att lämna tillräckligt med utrymme fritt. Du måste veta hur du klokt balanserar utrymmena så att ditt soffbord alltid är harmoniskt och välbalanserat och organiserat.

Vilka av dessa föremål har du på ditt vardagsrumsbord?

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Advertisement