Tricket med handdukar för att få ett omedelbart mer elegant och väldoftande badrum

av Hilda Maria Morgan

19 Juni 2023

Tricket med handdukar för att få ett omedelbart mer elegant och väldoftande badrum
Advertisement

Ett rent och prydligt badrum är en väsentlig faktor för vårt välbefinnande, men tyvärr tillåter brådska och åtaganden oss inte alltid att ägna den nödvändiga tiden som skulle behövas till detta rum, som oundvikligen ofta är lite kaotiskt speciellt när antalet personer i familjen är många eller om det bor barn i huset.

Faktum är att det ofta händer att man hittar handdukar som kastas på hög vid handfatet eller på handdukstorken, ibland händer det till och med att de faller ned på golvet omedelbart efter att någon särskilt distraherad familjemedlem varit där.

Dessutom utvecklar vårt badrum ofta, särskilt på vintern när fönstren öppnas mer sällan, en obehaglig lukt av fukt eftersom handdukarna har absorberat fukten i luften och utvecklat en dålig lukt.

Så hur håller du alltid ett snyggt, elegant och väldoftande badrum? Vi kan använd hotelltricket som helt enkelt använder sig av handdukar.

Creativo

Creativo

Hemligheten som många hotell använder sig av för att ha badrum som alltid är eleganta och väldoftande ut ligger i handdukarna: att vika dem på rätt sätt gör det möjligt för oss att ändra utseendet på hela rummet på ett ögonblick, som från kaotiskt och ogästvänligt omedelbart blir prydligt, välkomnande och mycket elegant. Du kan välja att placera dina handdukar på 2 sätt: vikta eller ihoprullade.

  • I det första sättet, vik helt enkelt handduken på längden, dela hypotetiskt upp den i 3 vertikala sektioner och vik först den vänstra sidan med 1/3 mot mitten, sedan den högra sidan tills hörnen är i linje med varandra. Vid det här laget behöver du bara vika den på mitten på bredden och se till att eventuella mönster och dekorationer på handduken hamnar mot utsidan. Placera handduken på hyllan eller handfatet så kommer du direkt se den eleganta effekten. Du kan också använda den här metoden för att hänga dem på handdukstället, och se till att de två sidorna är perfekt i linje efter att ha vikt dem med motivet utåt mot dig.
  • På det andra sättet börjar du istället med att vika handduken diagonalt, så att kortsidan kommer i linje med halva längden på långsidan. Se till att vecket stannar på plats och att kanterna är perfekt i linje, vik på mitten på längden. Vrid nu handduken med vecket nedåt och börja rulla från höger sida. När du når den spetsiga änden, stoppa in den i sidan av rullen. Handdukar hoprullade på detta sätt tar mindre plats och kan enkelt läggas i en korg eller låda.

Självklart fungerar dessa tekniker bäst om du använder mjuka frottéhanddukar, som inte visar tydliga tecken på slitage eller missfärgning. Välj färgerna så att de matchar färgerna i ditt badrum eller så att de är i harmonisk kontrast. Du kan också se till att ditt badrum alltid är parfymerat genom att förbereda en lösning som sprayas direkt på de perfekt vikta handdukarna genom att blanda 2 droppar valfri eterisk olja i 100 ml vatten.

På så sätt kommer ditt badrum att se ut som ett lyxhotell!

Advertisement