Vad kan man göra när det inte finns tillräckligt med garderober i huset? 8 strategier att prova

av Hilda Maria Morgan

16 Maj 2023

Vad kan man göra när det inte finns tillräckligt med garderober i huset? 8 strategier att prova
Advertisement

Vissa är alltför avslappnade när de shoppar, medan andra är ganska blygsamma, och ändå hittar de inte plats för alla sina personliga tillhörigheter. Huset verkar redan fullt inrett och möblerat, och det finns inget man kan göra, eller finns det kanske det? I verkligheten har vi aldrig helt brist på alternativ, bara det att vissa lösningar kanske blir tydliga när vi tänker på ett annorlunda sätt, eller om vi är villiga att göra radikala förändringar, och det stämmer också för vårt sätt att använda och inreda våra utrymmen.

Därför blir några idéer användbara för att reflektera över ett ögonblick för att förstå om de kan fungera också för oss. Nedan anger vi några sådana lösningar, för att övervinna problemet med bristen på garderober för att kunna ställa undan alla våra personliga tillhörigheter.

Advertisement

Om problemet i verkligheten handlar om högen av kläder och accessoarer som är utspridda i rummet (den berömda stolen!), så kanske det är värt att överväga om det finns tillräckligt med utrymme längs en vägg, eller någon annanstans, för att installera en klädställning med hjul. De som ser ut som de som används i klädbutiker. Du kan utrusta dem med hängande fack eller olika behållare, för att kunna placera allt som inte är för smutsigt för att lägga i tvättkorgen, men inte heller är tillräckligt rent för att läggas in i garderoben.

Advertisement

Föredrar du hyllor och öppna lösningar? Då kanske det är bättre att tänka om. De är vackra, men de tar plats utan att erbjuda särskilt många lösningar för att skapa ordning och reda. Och kanske skulle en snygg gammaldags garderob, en stor, istället vara mycket mer charmig.

Om du sedan har turen att bo i ett hus som består av många olika rum, och problemet med att hålla ordning på kläder och accessoarer är allvarligt, skulle du kunna förvisa kaoset genom att besluta dig för att konvertera ett utrymme (ibland till och med en ganska rymlig vrå!) till en garderob. Det finns tusen idéer, från de billigaste till de dyraste, för att organisera mycket små rum så att de kan hysa alla nödvändiga möbler och stöd: tänk på hur mycket utrymme du kommer att få ut, i de olika rummen, där det tidigare fanns garderober och byråer eller skohyllor!

När problemet å andra sidan mestadels genereras av de mest använda säsongstillbehören, kommer du alltid kunna hitta en del av väggen som är fri nog för att rymma krokar, och valet mellan form och storlek på densamma är så brett att du också skulle kunna göra det till ett personligt designtillfälle som ger en unik känsla till all inredning i rummet.

Dåligt använda utrymmen, som det under trappan, eller delar av väggen under snedtak, men även nischer i väggar och hörn, kan stängas av och förses med gör-det-själv-garderober, för alla som vill sätta sig på prov, eller bygg efter mått, för att utnyttja varenda centimeter som finns tillgänglig.

Advertisement

Väggnischerna skulle kunna vara för små för kläder, men de kan passa för skorna!

När en stor del av en vägg är ledig, men att möblera med garderober inte är fallet, betyder det inte att du inte kan skapa ett öppet utrymme där du kan förvara allt. Hyllor, skenor, modulkonstruktioner gjorda av rör och rördelar kan tillsammans med olika möbler som bokhyllor och liknande förvandlas till den öppna garderoben som löser problemet.

Advertisement

Om du hade en vind, ett garage eller något annat liknande utrymme, skulle det kunna bli det utrymme där du organiserade förvaringen av föremål som endast används säsongsmässigt. Du måste se till att du lägger var och en av föremålen i den lämpligaste behållaren för att förhindra att de förstörs, men säsongsbytet kommer inte längre att vara så traumatiskt!

Genom att kombinera några av dessa lösningar kan du hitta den perfekta strategin för dig!

Advertisement