Luktar möblerna gammalt? Det finns ett väldigt enkelt knep för att få dålig lukt att försvinna

av Hilda Maria Morgan

03 Maj 2023

Luktar möblerna gammalt? Det finns ett väldigt enkelt knep för att få dålig lukt att försvinna
Advertisement

Du öppnar en begagnad möbel, eller också en gammal och bortglömd i något hörn av huset, och du möts av en irriterande lukt. Fukt eller många andra faktorer kan ofta orsaka denna effekt, men knepet för att lösa det är väldigt enkelt! Loppmarknader är en värld full av möjligheter som fascinerar de flesta: i vissa butiker eller på vissa marknader, såväl som på nätet, kan du hitta fantastiska fynd som någon inte kan vänta med att bli av med, men som för andra kan vara riktiga skatter. Speciellt om du har lite skicklighet i restaurering, eller även om du kan se bortom den åldrade aspekten av en viss pjäs, så att du omedelbart kan föreställa dig den transformation som krävs för att göra den till något unikt, redo att göra ett stort intryck på vem som helst.

Men visst är det tråkigt om vi när möbeln äntligen kommer in i huset inser att den avger en obehaglig lukt. Och detsamma kan sägas om det där skåpet som vi har sedan länge glömt bort i något hörn av huset. Tja, detta irritationsmoment kan bli ett minne blott med en väldigt enkel metod, som den som illustreras av kreatöre Shavonne på onceuponabungalow på Instagram.

via onceuponabungalow

Advertisement
 onceuponabungalow/Instagram

onceuponabungalow/Instagram

Du har nog redan gissat från bilderna vilket trick det handlar om, för på riktigt... Det skulle inte kunna vara enklare än så här!

Du behöver bara ha många, riktigt många tidningspapper – inte från glansiga tidningar, utan tidningsark eller till och med de, lite porösa, som vissa flygblad är gjorda av som ofta ligger kvar i brevlådan – skrynkla ihop dem lite, utan att överdriva, och fyll möblerna. Det är lite som när vi lägger tidningar i väskorna innan vi lägger undan dem, även om den ofta trycks ihop mer där. I det här fallet behöver vi å andra sidan inte oroa oss för att behålla formen på omslaget, utan bara se till att pappret absorberar den dåliga lukten.

Det kan ta bara en natt, eller kanske mer, men det finns inget annat att göra. Och när du sedan, genom att ta bort tidningen, inser att den dåliga lukten har försvunnit, då kan du enkelt slänga de tidningspapper så som du alltid gör med papper som ska slängas.

Se videon nedan för att se hur enkelt det är.

Advertisement

Om du känt en lukt av mögel kunde du dra fördel av tidningspapper genom att hälla ett par droppar, eller så, av eterisk olja av tea tree på varje papper. Om du däremot bara vill byta ut den dåliga lukten (inte på grund av svamp och liknande) mot en behaglig, välj den essens du föredrar, och använd den på samma sätt!

Advertisement