Tomma hörn i huset? Använd dem som ett tillfälle att inreda med stil med en idé som någon av dessa

av Hilda Maria Morgan

18 September 2023

Tomma hörn i huset? Använd dem som ett tillfälle att inreda med stil med en idé som någon av dessa
Advertisement

Om du inte planerar all inredning i ett rum in i minsta detalj från början, är det troligt att, med tillägg och förändringar under årens lopp, en del av rummet kommer att förbli tomt och mycket ofta är det hörnen. De är svårast att möblera på rätt sätt, utan att riskera att skapa obekväma lösningar, eller sådana som stjäl utrymme istället för att skapa det.

Du kan dock arbeta hårt för att hitta design för hyllor, skåp och till och med små möbler som gör hörnet till en av de mest intressanta punkterna i rummet. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Hyllor placerade i hörnen av rummen

Vanligtvis är hyllorna som monteras i hörnen triangulära, som mest är sidan som sticker ut i rummet böjd. Men det betyder inte att det är de enda möjliga formerna.

Advertisement

Beroende på hur du tänker använda den extra ytan måste du välja en mer eller mindre stor form. Om det finns tillräckligt med utrymme kan vi placera växter, men också göra ett hörn dedikerat till frukost med koppar och allt du behöver. I badrummet skulle en hörnhylla kunna inrymma skönhetsprodukter eller tillbehör som hålls redo för användning!

En annan återkommande lösning som man kan avvika från är att stapla hyllorna i en kolonn. Varför inte fundera på om vi skulle kunna montera dem på ett förskjutet sätt istället?

Små hörnmöbler med DIY

När vi tänker på de populäraste gör-det-själv-projekten finns såklart de som kan göras med återvunnet trä eller gamla träföremål. Speciellt lastpallar och lådor: ja, med dem skulle vi kunna skapa ett hörnskåp, som en minibokhylla.

Eller kanske skräddarsydda fåtöljer/soffor, så hörnet blir en plats att koppla av på i komfort och intimitet.

Advertisement

Om vi ​​däremot ställer dit någon fåtölj, som inte fyller ut höjden, kan vi skapa en hylla som täcker överkanten, så vi får en mycket bekväm stödhylla utan att behöva lägga till ett bord som tar upp plats.

Det obehandlade, naturliga träet passar också bra i hörn

Även i hörnen kan vi använda hyllor av vilket material som helst som kan används på andra ställen i huset. Har du någonsin tänkt på hur fint det skulle vara att ha hyllor gjorda av obehandlade träskivor?

Advertisement

Och varför inte till och med härma ett träd som växer i hörnet, där hyllorna är lite som grenar!

Tänk om hörnet av ett rum var en utgångspunkt?

Det finns små hörn skapade mellan en vägg och en kolumn: där kan du skapa ad hoc-möbler som fyller utrymmet med originalitet.

Advertisement

Och vem säger att man måste begränsa sig till möbler och hyllor som bara är kvar på ett litet utrymme? Du kan betrakta hörnet som en utgångspunkt, som ett epicentrum från vilket du kan sprida möblerna som sträcker sig längs väggarna!

Har du redan hittat de effektiva lösningarna som behövdes för att inreda hörnen i ditt hem?

Advertisement