Hur tar man bort damm och hår från hela huset på några få minuter? Prova detta gamla trick

av Hilda Maria Morgan

23 Augusti 2023

Hur tar man bort damm och hår från hela huset på några få minuter? Prova detta gamla trick
Advertisement

Att ständigt hålla vårt hus helt rent innebär en stor ansträngning, särskilt om det också bor barn eller husdjur hemma; våra främsta antagonister i denna uppgift är damm och hår, som sätter sig på golv, möbler, bord, stolar, hyllor och på alla andra ytor i vårt hem med en minst sagt avväpnande lätthet. Och ibland verkar även den mest effektiva sopkvasten eller dammsugaren inte vara till någon nytta.

Hur många gånger har du lagt ner en massa tid och lika mycket ansträngning på att helt städa ditt hem och så inser du några minuter efter avslutad städning att dammet och håret fortfarande finns kvar? Och hur många gånger har du undrat om det finns en alternativ, mindre tröttsam och mycket snabbare metod för att lösa problemet en gång för alla?

Nedan föreslår vi ett urgammalt men ändå väldigt effektivt knep för att snabbt ta bort damm och hår från hemmet.

Advertisement
Creativo

Creativo

För att spara tid och ansträngning för att ta bort damm och hår från ditt hem behöver du inte andra redskap än din vanliga sopborste. Allt du behöver göra är att slå in din kvast i en vanlig plastpåse för att ditt redskap ska sluta att sprida smutsen genom att sprida damm och hår i onödan.

Ett till synes ovanligt botemedel, men ändå väldigt effektivt. Plastpåsen kommer i själva verket att generera statisk elektricitet, vilket kommer att dra till sig damm och hår, så att de fångas in och hindrar kvasten från att sprida det runt om huset vilket gör att du sparar dig en hel del tid och ansträngning.

Dessutom är detta knep också extremt billigt: ​​hur många plastpåsar har inte också du hemma utspridda lite överallt? Efteråt vänder du bara på påsen och använder den till soporna.

Och på möbler och andra ytor? Du kan damma dem med en mikrofiberduk fuktad med vit vinäger eller med en lösning som består av 4 delar vatten och 1 del sköljmedel.

Du kan slutligen vidta några enkla förebyggande åtgärder och använda dig av en ytterligare strategi för att förhindra att ditt hem blir smutsigt för lätt:

  • ta av dig skorna när du kommer in, golven kommer hållas renare längre;
  • vädra alla rum minst 10 minuter varje dag;
  • städa huset regelbundet;
  • städa flera gånger i veckan, minst 3 gånger, mattor, gardiner, kuddar och soffor som alla tenderar att samla mycket damm och vara favoritplatserna för kvalster.

Enkelt, snabbt och effektivt!

Advertisement