Hur man eliminerar flugor från avloppet med en enkel naturlig ingrediens

av Hilda Maria Morgan

16 September 2023

Hur man eliminerar flugor från avloppet med en enkel naturlig ingrediens
Advertisement

Städning är viktigt även om det kan vara väldigt tröttsamt och ibland inte särskilt tillfredsställande. Men kanske använder du inte rätt metod eller rätt ingrediens för ditt avsedda syfte. Faktum är att varje liten eller stor rengöring kräver noggrann användning av naturliga produkter eller ingredienser: samma lösningar som används för att ta bort fläckar från en skjorta kommer inte kunna användas för att rensa ett igensatt avlopp.

I den här artikeln vill vi prata med dig om avlopp och hur man befriar dem från en oönskad närvaro, från de små varelserna som lockas just av bristen på hygien och lämpligt underhåll: flugor.

Advertisement

Den hemliga ingrediensen som kan hjälpa dig med denna sorts rengöring

Den hemliga ingrediensen som kan hjälpa dig med denna sorts rengöring

Fritz Geller-Grimm/Wikimedia

Det finns faktiskt en speciell typ av fluga, fjärilsmyggor (Psychodinae), som vanligtvis lägger sina ägg på mycket fuktiga platser. Med tanke på dess beteendemässiga karaktär tenderar den att leta sig in i vattenavlopp. När du ser flugor hänga runt dina avlopp är det därför aldrig ett gott tecken. Men hur känner man igen om det handlar om fjärilsmyggor eller ej?

Det är väldigt enkelt: de är små och har en mycket mörk nyans, de har speciella vener på vingarna och är lurviga på kroppen. Att undvika deras närvaro bör vara en prioritet om du inte vill råka ut för den verkliga faran att dessa varelser bokstavligen börjar angripa ditt hem.

Det finns några försiktighetsåtgärder att följa för att förhindra att de dras till dina avlopp och framför allt finns det en ingrediens som kan utrota dem om de redan finns: natriumbikarbonat. Låt oss se hur och vad vi kan använda det.

Advertisement

Försök alltid att hålla avloppen rena

Försök alltid att hålla avloppen rena

Creativo

Flugor är i allmänhet helt ofarliga insekter, men de kan bära med sig många bakterier. Det är därför det är viktigt att eliminera dem.

Men hur kan vi bli av med fjärilsmyggor en gång för alla från våra avlopp? Först och främst, om du bara misstänker deras närvaro kan du innan du går och lägger dig applicera lite tejp på dräneringshålet/hålen och på morgonen kontrollera om insekterna har fastnat vid dem.

När du har försäkrat dig om deras närvaro kan du gå vidare genom att skapa denna naturliga blandning: utrusta dig med bikarbonat, vit vinäger och kokande vatten och häll blandningen rakt ner i avloppet. Lukten av denna lösning kommer att skada flugorna och eliminera alla spår av dem för alltid.

Vi rekommenderar att du upprepar dessa operationer flera gånger om dagen för att säkerställa att insekterna försvinner. Det rekommenderas dock inte att använda kemiska produkter: de är mycket förorenande för miljön och vissa särskilt aggressiva kan förstöra dina rör. Självklart, i händelse av allvarliga angrepp, tveka inte att kontakta ett professionellt företag specialiserat på denna sektor.

Advertisement