Ge ditt hem lite stil med dessa 12 fönsterplanteringsförslag

av Hilda Maria Morgan

15 September 2023

Ge ditt hem lite stil med dessa 12 fönsterplanteringsförslag
Advertisement

Om du älskar trädgårdsarbete, kommer frånvaron av en trädgård säkerligen inte att kunna stoppa din passion, precis som ett litet utrymme inte kommer att kunna begränsa den. Det finns flera anledningar till varför du kan överväga att dekorera dina fönster med planteringskärl, till och med helt enkelt för att lägga till en färgstark nyans till dina annars anonyma fönsterbrädor, eller kanske för att känna att du är omgiven av grönska även i centrum av en metropol.

Oavsett anledningen till att du vill inreda ditt hem med planteringskärl så finns det flera sätt att göra det på: du kan helt enkelt köpa dem i en affär, i en hobbyaffär eller i ett byggvaruhus eller skapa dem själv med enkla materia, kanske återvinningsmaterial. Det som spelar roll är i alla fall att det slutliga resultatet inte bara är användbart för att hålla dina blommor, utan att det också är tilltalande för ögat.

Slutligen, när de väl har installerats, måste du fylla dina planteringskärl med de mest lämpliga växterna, inte bara vara uppmärksam på din personliga smak: för att dina planteringskärl verkligen ska vara dekorativa är det faktiskt nödvändigt att växterna du väljer att odla inuti dem alltid är välmående. Var därför uppmärksam på deras behov när du väljer dem.

Nedan föreslår vi 12 intressanta planteringsförslag för alla smaker.

Advertisement

1. Galvaniserade baljor som blir planteringskärl

Dina mor- eller farföräldrars gamla galvaniserade baljor kan fortfarande vara användbara i ditt hem: borra dräneringshål i botten, häng dem under ditt fönster och fyll dem med jord; de kommer att vara det perfekta planteringskärlet till dina blommande växter.

Advertisement

2. Hyllor

Enkla hyllor som matchar färgenfönstren kommer att vara den perfekta lösningen om du älskar förändringar och vill flytta dina blomkrukor hela tiden.

3. Platsbesparande planteringskärl

Om utrymmet som är tillgängligt är mycket begränsat, använd platsbesparande planteringskärl; du kan göra dem själv med de mest olikartade materialen eller köpa färdiga, det viktiga är att de passar för räcket eller en smal fönsterbräda. De är den perfekta lösningen för suckulenter.

4. Oundviklig lastpall

Lastpallar, viktiga i alla gör-det-själv-projekt, kan enkelt förvandlas till vackra och robusta planteringskärl.

5. Blommande räcke

Ett enkelt metallräcke är en utmärkt lösning för dina krukor med aromatiska växter.

Advertisement

6. Plateringskärl i trä

Ett annat sätt att lösa utrymmesproblem är att använda planteringskärl som smalnar av i botten, vilket ger mer utrymme upptill för dina blommor.

7. Osynliga stöd

Om du vill ha planteringskärl som är stabila och resistenta mot även de mest häftiga vindbyar, samtidigt som du vill undvika att använda synliga stöd, fäst dem på väggen med L-formade krokar: de kommer att vara perfekt motståndskraftiga och osynliga.

Advertisement

8. Perforerade hyllor

En annan lösning för stabila planteringskärl är perforerade hyllor: lättare och med mindre påverkan på fasaden är hyllorna perfekta för den som vill dekorera utan att tynga ner. Men om du är rädd att dina krukor ska falla av misstag, kan du borra hål som gör att krukorna kan stickas ner i hyllorna.

9. Havet vid fönstret

Vad sägs om att ta havet till dina fönster? För älskare av havet är ett båtformat planteringskärl vad du behöver för att ge dig ut på en resa under fulla segel. Åtminstone med din fantasi.

Advertisement

10. Osynliga planteringskärl

Placera helt enkelt dina plastkrukor på L-formade fästen och täck dem med en falskmålad träkruka eller aquaboard, den speciella utomhusgipsskivan. De kommer att integreras perfekt med väggen i ditt hem och framhäva skönheten i dina växter.

11. DIY-planteringskärl

Gör-det-själv-älskare kommer med enkla material som naturen erbjuder lätt att kunna skapa ett planteringskärl med återvunna kvistar. Se bara till att de har samma storlek, limma dem bredvid varandra och klä in insidan med ett plastark: ditt planteringskärl är klart på ett ögonblick.

Advertisement

12. Gamla lådor

Har du någonsin tänkt på att du skulle kunna förvandla dina gamla lådor till planteringskärl? De kommer att vara rymliga och mycket dekorativa.

Vilket projekt föredrar du för dina fönster?

Advertisement