IKEA Hacks till trädgården och balkongen: briljanta idéer för att smakfullt inreda utomhusutrymmen med en liten budget

av Hilda Maria Morgan

24 Juli 2023

IKEA Hacks till trädgården och balkongen: briljanta idéer för att smakfullt inreda utomhusutrymmen med en liten budget
Advertisement

Vem älskar inte att spendera en kväll eller en dag utomhus så fort vädret tillåter? Om vi ​​har en balkong eller en trädgård så tillbringar vi verkligen mycket tid där från vår till höst, speciellt om vi har utrustat och möblerat uteområdena så att de är vackra och bekväma och riktigt inbjudande. Det är dock inte lika inbjudande om vi tittar ut och allt är lite rörigt och halvdant, med bara det absolut nödvändigaste, då blir man inte sugen på att gå ut och sätta sig vare sig själv eller i sällskap.

Oavsett om det är en fråga om möbler eller bara om dekorationer kan det enkelt lösas med några gör-det-själv-inredningsidéer, och till det är det alltid bekvämt att dra nytta av några projektidéer med produkter från IKEA, kreativa arbeten som är billiga och som är inom räckhåll för vem som helst. Låt dig inspireras av några enkla och billiga IKEA Hacks.

Advertisement

Ett dekorativt parasoll

Ett dekorativt parasoll

Tutorial via iamhayleystuart.com

Drömmer du om ett utomhusvardagsrum i eklektisk eller boho-stil? Det finns många idéer online där du kan se färgglada parasoll med fransar, ett arv från det förflutna som återkommer i en modern tappning. Och de kostar ofta mycket... Men du kan göra ett själv genom att lägga till en frans så som du vill ha den, börja med ett enkelt SAMSÖ-parasoll. I det här fallet målade de även några enkla mönster på kanten för att göra det ännu mer iögonfallande.

Advertisement

Färgglada fåtöljer

Färgglada fåtöljer

Tutorial via deliciousanddiy.com

Det finns många utomhusfåtöljer, som verkligen är oförstörbara, och SKARPÖ är bland de mest populära: en modern och mjuk modell som passar överallt och som står emot dåligt väder mycket bra. De finns även i olika färger, men du kan också måla den själv med det mönster du tycker om. Du måste se till att avsluta med en genomskinlig lack, men det är ett roligt projekt för alla!

Vertikal trädgård

Vertikal trädgård

Tutorial via burkatron.com

Lite utrymme att odla örter på? Eller vill du skapa lite avskildhet med en skärm på balkongen? En vertikal trädgård löser båda situationerna och tar du träribbor från en säng får du ett raffinerat alternativ till de klassiska lastpallarna.

Blicka mot marken!

Ibland inser vi inte att det räcker med att bara ingripa på golvet för att en anonym utematplats ska se bättre ut. Att byta golv med olika klinker innebär en kostnad, men att täcka det som finns med utomhusklinker är en ekonomisk lösning som också är enkel att lägga dit – eller ta bort vid behov.

Plats för alla med bänkar

Plats för alla med bänkar

Tutorial via 600sqft.com

Redo att vara bjuda hem vänner för att samlas runt en middag, en drink, ett sällskapsspel... På bänkarna på balkongen eller som står i någon del av trädgården kan vi när vi är ensamma lägga oss ner bekvämt för att sola eller njuta av naturen. I det här fallet användes de från ÄPPLARÖ.

Advertisement

Exotiskt soffbord

Exotiskt soffbord

Tutorial via hometalk.com

Vet du inte vilket soffbord du ska använda för att skapa din uteplats? Du kan enkelt göra om en rottingkorg (det här är SNIDAD) till basen och tillsammans med en rund träskiva i lämplig storlek. Det kostar mycket mindre än något färdigt i samma stil, och blir supersnyggt!

Modern kruka med en soptunna

Modern kruka med en soptunna

Tutorial via garrisonstreetdesignstudio.com

Ta två papperskorgar, ställ dem ovanpå varandra, så blir de en kruka med modern och fängslande design. Det är vad som har gjorts med den billiga FNISS-modellen som också finns i olika färger – men inget hindrar dig från att måla dem hur du vill!

Advertisement

Höj upp planteringskärlen

Höj upp planteringskärlen

Tutorial via tagandtibby.com

Har du planteringskärl i form av lådor eller baljor som står på marken? Om de är gjorda av trä kan du enkelt höja upp dem genom att placera dem på bordsben. Välj de du gillar bäst, det tar inte lång tid att avsluta projektet. Särskilt på en balkong har upphöjda planteringskärl många fördelar: de får dig att njuta av blommorna bättre, kanske görs växterna synliga även nära räcket, och de lämnar plats på marken för mycket annat, inklusive vattenkannan!

Redo att piffa upp din uteplats?

Advertisement