Är ingågnen till huset för kal? Pigga upp den med dessa 6 växtdekorationsidéer!

av Hilda Maria Morgan

17 Augusti 2022

Är ingågnen till huset för kal? Pigga upp den med dessa 6 växtdekorationsidéer!
Advertisement

Om din ytterdörr verkar tråkig och monoton är en bra idé att piffa upp den genom att dekorera den med blomkrukor. Idéerna är många och det finns något för alla smaker, du kan använda enkla terrakottakrukor eller färgglada krukor för att ge en touch av livlighet, men också använda en definierad stil som utgår från stilen i inredningen inne i hemmet.

När det gäller växter kan du lita på blommande växter, små fruktbuskar, eller mer voluminösa växter, om det finns mycket utrymme tillgängligt.

Inspireras av dessa 6 fantastiska idéer!

Advertisement

Gamla föremål som blomhållare

Gamla föremål som blomhållare

Pexels

Har du gamla prylar hemma som cyklar, trehjulingar för barn, men även gamla skottkärror eller någon vagn från dina far- eller morföräldrars kan du återvinna dem och ge dem nytt liv genom att göra om dem till blomlådor. Rengör dem bara och om du vill måls dem med ett lager färgglad färg så kommer ditt föremål att vara redo att hysa blomkrukorna!

Advertisement

Blomkrukor på trappstegen

Blomkrukor på trappstegen

Pexels

Om din ingång nås via en trappa kan du dekorera trappstegen med krukor. Även i det här fallet är möjligheterna många: du kan placera en kruka och med en ny växt för varje steg, krukor och växter som är likadana på alla steg eller på alternerande steg. För valet av krukor kan du använda den klassiska lerkrukan, men även färgade sådana eller gamla återvunna behållare.

Stora växter eller små buskar

Stora växter eller små buskar

Pexels

Om din ingång är utanför byggnaden kan du dekorera den med stora krukor som innehåller små buskar eller voluminösa växter; två kommer att räcka för att göra din ytterdörr mer välkomnande!

Blomkrukor

Genom att placera en blomkruka nära ingången ger du ditt hem en härlig touch av värme och gästfrihet på kort tid. Förutom att ge det lite liv!

Stora krukor

Stora krukor

Pexels

En rymlig ingång eller utomhushall kan effektivt dekoreras med stora vaser. Beroende på din stil kan du välja mer moderna och kantiga former, med ljusare färger, eller mer klassiska former och material.

Advertisement

Hängande planteringskärl

Vad sägs om att hängande planteringskärl istället? De är utmärkta för att ge en touch av originalitet och värme, utan att belamra golvet. Återigen kan du ge fritt spelrum åt din kreativitet genom att köpa en kommersiellt tillgänglig modell eller skapa en unik på egen hand. Även i det här fallet kan de återvunna föremålen komma väl till pass: gamla vaser, skålar och muggar kan förvandlas och bli de perfekta vaggorna för dina blommor!

 

Det vi har sett är bara några av de många idéer som kan omsättas i praktiken när man har att göra med växter; tänk kreativt och du kommer att komma på många fler!

Advertisement