Förnya dina utomhusutrymmen till en låg kostnad med dessa 13 ekonomiska förslag

av Hilda Maria Morgan

10 September 2023

Förnya dina utomhusutrymmen till en låg kostnad med dessa 13 ekonomiska förslag
Advertisement

För att dekorera ett utomhusutrymme är det inte nödvändigt att tillgripa överdrivet dyra eller krävande inredningstillbehör och dekorativa element eller att tillgripa det dyra ingreppet från en trädgårdsdesigner. Faktum är att för att försköna dina utrymmen behöver du ofta bara lite fantasi och en begränsad budget så kan du enkelt renovera din trädgård eller altan på ett ögonblick.

Inte bara växter alltså: inredningen av din trädgård involverar också olika dekorativa element, som kan bidra till att öka stilen och personligheten i dina miljöer, så att du kan uttrycka dig fullt ut och visa ditt sätt att vara på. Oavsett om du har billiga produkter köpta i en billig butik eller återvunna material så finns det många föremål som kan bidra till att göra din trädgård mer attraktiv och välkomnande.

Idag visar vi 12 ekonomiska förslag på lågkostnadsdekorationer för dina utomhusutrymmen.

Advertisement

1. Trädväggdekoration

Skapa ett träd på din yttervägg med hjälp av flexibla stavar och blomkrukor. Det blir ett härligt välkomnande för dina gäster.

Advertisement

2. Lykta eller planteringskärl

Du kanske har några gamla oljelampor eller lyktor hemma, eller så kan du köpa dem till en låg kostnad och göra fina små planteringskärl av dem. Perfekt för en veranda, en altan med tak, en balkong, men även i trädgården för att avgränsa en relaxavdelning och vid behov även inne i huset.

3. Dekorationer til ett lågt pris med återvinning

Vem har sagt att gamla skor bara är bra nog för soporna? Återvinn dem som planteringskärl och ställ dem i din trädgård: de kommer att vara perfekta och originella dekorativa element!

4. Matare för smådjur

Te- och cappuccinokoppar, skålar, tekannor och mjölkpannor kan enkelt förvandlas till matare till små djur och dekorera din trädgård eller terrass genom att lägga till en gnutta romantik.

5. Dekorativa blommande bokstäver

Oavsett om det är enkla bokstäver, kanske initialen på ditt namn eller dina nära och kära, ord eller fraser, kan bokstäver på väggarna vara mycket dekorativa, särskilt om du odlar växter inuti dem.

Advertisement

6. Prisvärd dekorativ krans

Inte bara till jul, dekorativa kransar är perfekta när du vill försköna dina utomhusutrymmen och välkomna dina gäster med en god dos av glädje och originalitet. Gör en till en låg kostnad med gamla lerkrukor.

7. Små dekorativa återvunna planteringskärl

Vad sägs om att dekorera din trädgård med små och vackra krukor gjorda av återvunna plåtkrukor? Du kan experimentera med tusen olika projekt, dekorera dem med tempera eller klä in dem med färgat papper, rep, snöre, färgade stenar, pärlor och många andra applikationer. Ge din fantasi fritt spelrum.

Advertisement

8. Dekorativa rabatter

Tänk om din trädgård färgades med dekorativa rabatter? Gör dem med geometriska eller blommiga motiv med hjälp av stenar. Du kan välja mellan naturliga färgnyanser och konstfullt färgade stenar. Effekten kommer oavsett vara fascinerande.

9. Återvunna ljushållare

För att ackompanjera dina utomhuskvällar är belysning ett viktigt inslag. Passa på att göra lamporna dekorativa med hjälp av ljus, glasvaser och snöre.

Advertisement

10. Billiga prydnadssvampar

Träpålar och färgade skålar kommer att räcka för att skapa fina dekorativa svampar till en mycket låg kostnad att sprida i din trädgård.

12. Fågelbad

Locka fåglar till din trädgård med ett fågelbad. Du kan göra det genom att använda flexibla trädgrenar sammanvävda som ett bo och ett krukfat att fyllas med vatten. Häng det på grenarna i din trädgård för att njuta av trevligt sällskap.

Advertisement

13. Målade krukor

Inomhus eller utomhus kommer målade krukor att vara perfekta för att tillföra originalitet och personlighet till miljön. Låt din kreativa sida uttrycka sig med landskapsmålningar, geometriska dekorationer eller naturliga, botaniska eller abstrakta motiv, de blir en magnifik dekoration.

Har du valt det projekt du ska börja med för dina dekorationer?

Advertisement