15 kreativa idéer för att förvandla krukor som inte används längre till originella dekorationer till trädgården eller altanen

av Hilda Maria Morgan

09 September 2023

15 kreativa idéer för att förvandla krukor som inte används längre till originella dekorationer till trädgården eller altanen
Advertisement

Alla som har en väldigt stor trädgård eller altan och älskar att göra massor av gör-det-själv-arbeten vet hur viktig konsten att återvinna är. Om vi ​​har lämnat föremål oanvända under en längre tid, eller våra bekanta har många och vill göra sig av med dem, stoppa dem: föremålen kan komma väl till pass för underbara skapelser. Många idéer kan omsättas i praktiken för att berika och försköna våra utomhusutrymmen, genom att bara använda lite fantasi så kan även det mest obetydliga föremål förvandlas till något otroligt.

I den här artikeln vill vi tipsa om 15 fantastiska sätt att återanvända blomkrukor som annars riskerar att slängas. Redo att förvånas?

Advertisement

1. Trött på samma gamla krukor? Testa att skapa ett torn...

Om du inte längre känner för att se de enskilda krukorna utspridda i din trädgård och drömmer om något originellt och om du inte kommer på hur du kan göra blir du frestad att slänga alla de du har, gör det inte. Dessa idéer kan hjälpa dig. Skapa ett lutande torn på flera sidor och ge din trädgård rörelse, varva gärna färgerna på de valda växterna.

Advertisement

2. Har du ingen fontän i din trädgård än?

Dåligt mycket dåligt. Fontäner är en mycket viktig del för att försköna våra utomhusutrymmen. Men om du inte vill ha en alltför stor struktur, prova att skapa den med utgångspunkt från krukor. Ställ flera på varandra, större och mindre, och använd krukfatet som ett uppsamlings-"balja", det är allt. Blev den inte snygg?

3. Inte bara växter utan... människor!

Du gillar inte trädgårdstomtar och föredrar mänskliga figurer för att animera ditt utomhusområde, då kan den här är lösningen vara något för dig. Med en serie krukor som du kanske var på väg att slänga kan du skapa roliga och graciösa människofigurer. Barn kanske, men även vuxna. Prova att placera dem sittandes i ett hörn av din trädgård. Effekten blir otroligt realistisk.

4. Ett vattenfall ja, men av blommor!

Vilken grej! När vi hör ordet vattenfall tänker vi alla direkt på vatten, men det är inte det enda som finns. För att göra ett hörn av din trädgård unik, varför använder du inte den där gamla krukan som är instängd i källaren, placera den på marken, som om den hamnat där av en slump och skapa ett fall av blommor? En unik effekt som kommer att ge den känsla av romantik som saknades.

5. Men är det svampar?

Det verkar så, men det är de inte. De är underbara uppochnerställda och målade krukor. Svamparnas hatt? Deras krukfat. Lysande!

Advertisement

6. På toppen av berget finns...

Ett förtrollat ​​litet hus. Och berget är skapat från tre krukor placerade inuti varandra. Små stegar fungerar som en länk mellan en våning och den andra och leder till toppen. Längs vägen gläder underbara blommor vår blick. En enkel men superfin idé, eller hur?

7. En kupol av suckulenter? Omöjligt!

Ändå är detta inte fallet. Om vi ​​har många medelstora eller små krukor som vi inte riktigt vet hur vi ska använda är detta rätt sätt. Skapa två halvcirklar genom att placera krukorna mot varandra. När du är klar, placera en planta i var och en av krukorna, du kommer att få en halvcirkelträdgård med en fantastisk visuell effekt.

Advertisement

8. Å nej! Krukan gick sönder, den ska slängas.

Stopp och belägg, släng den inte. För den som inte vet det kan trasiga krukor få ett andra liv. Genom att limma ihop bitarna? Absolut inte. Skärvorna kan användas för att skapa en delikat trappa som tar oss med blicken till toppen av krukan där vi, på det sätt vi vill, kan återskapa den scen vi gillar mest. Vad tycker du om den här idén?

9. Något saknas i din trädgård. Men vad?

En fyr. Trodde du att den enda lösningen är att köpa en färdig? Fel! Du vet de där krukorna som du inte har använt på ett tag? Tja, ta dem för de kommer att vara väldigt användbara. Genom att placera dem ovanpå varandra, från största till minsta – du väljer höjd efter din smak – kan du skapa den fyr du vill ha. För att göra det realistiskt, placera en lykta högst upp och måla den självklart med de färger som bäst passar inredningen på din altan eller till din trädgård. Vänta till kvällen och slå på den... wow!

Advertisement

10. Fontän komplett med en fågel...

Om du inte längre vill använda krukorna till blommor, fundera på att omvandla dem till den här typen av fontän. Inga växter, bara småsten, vatten och på toppen en söt liten duva redo att släcka sin törst. Så magiskt med få föremål.

11. Förvandla en lerkruka till ett hus... det är möjligt.

Om du inte vill placera en planta kan den tomma lerkrukan förvandlas till något annat. Vad tycker du om ett tomtehus? Ta lite småsten, några pinnar och mycket lim är du klar, stor effekt garanteras.

Advertisement

12. Trasig trädgårdstomte, hur byter man ut den?

Lösningen här är den här. Spring inte till butiken för att köpa en, skapa den själv. Tre eller fyra krukor är vad du behöver och även lite färg. Placera krukorna ovanpå varandra och gör dem till din drömträdgårdstomte. Måla den första som om det vore kroppen av din söta tomte och gör hatten av de återstående. Lång och hög, ge den den nyans du föredrar och glöm inte de vita prickarna, de kommer att fullända ditt lilla konstverk.

13. Vertikalt planteringskärl, vad tycker du?

Du har inte mycket plats på altanen eller i trädgården, men du vill ha massor av blommor. Utnyttja höjden. Hur? Med ett härligt vertikalt planteringskärl. Istället för att placera krukor bredvid varandra, stapla dem vertikalt och skapa en unik uppsättning. Varje plan rymmer olika växter, olika färger och olika dofter. Din tornträdgård är klart och du behöver inte välja mellan den ena eller den andra växten. Vad sägs?

Advertisement

14. Sköldpaddan är ditt favoritdjur, men du kan inte skaffa ett riktig...

Oroa dig inte, det finns fortfarande ett sätt för att ha en hemma. Vänd upp och ner på krukorna du inte längre använder, applicera bollar på dem och måla dem. De kommer snabbt att förvandlas till livliga sköldpaddor.

15. Utmärker elegans dig? Här är en idé till dig

Om du gillar vitt och har moderna och eleganta utomhusutrymmen kan du tänka på att ställa en kruka upp och ner, placera dess krukfat ovanpå, måla allt, lägga till några färgglada detaljer och förvandla den till en delikat stödpunkt.

Vilken av dessa idéer gillade du mest och vilken skulle du vilja skapa för att pryda din altan eller trädgård?

Advertisement