Gör ett DIY-planteringskärl av en matbehållare

av Hilda Maria Morgan

18 Mars 2023

Gör ett DIY-planteringskärl av en matbehållare
Advertisement

För trädgårdsälskare räcker krukorna aldrig till, det finns alltid någon växt att plantera om eller några sticklingar som har slagit rot och måste planteras. Om du letar efter några originella och alternativa idéer för att ersätta de vanliga lergods- eller plastkrukorna, varför inte överväga kreativ återvinning?

Det finns många föremål som enkelt kan göras om till blomkrukor: glas, flaskor, skålar, tankar. Även matbehållare av plast kan lätt förvandlas till originella och fina planteringskärl, istället för att slängas i papperskorgen när de väl är tömda. På så sätt gör du miljön en tjänst och du kommer att få riktigt originella och underbara planteringskärl.

Vi avslöjar steg för steg hur du gör förvandlingen.

via Creativo/Facebook

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Skaffa dig en plastbehållare för mat, gärna i medelstor storlek. Skär bort hälften av locket med en redskapskniv, använd sedan en uppvärmd syl och stick hål på kanten, i de två hörnen nära sidan där locket fäster i behållaren. Linda runt järntråd för att förstärka förslutningen av behållaren.

Gör nu ytterligare två hål på den motsatta väggen och trä snöret genom dem inifrån och ut, limma fast det på en bit rep på utsidan. Du har med detta skapat handtaget som kommer att användas för att hänga upp din blomkruka när den är klar.

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Du kan nu fortsätta att dekorera den. Börja med att applicera maskeringstejp på kanten av locket som du klippt till med kniven och applicera rep med varmt lim, börja från kanterna. Lägg till en tunnare bit rep precis under den som applicerades tidigare.

Vänd behållaren och applicera repet, alltid med hjälp av varmt lim, från toppen och för det ner till basen.

Äntligen är det dags att fylla ditt nya planteringskärl: börja med ett lager småsten, lägg sedan till jord. Den nya blomkrukan är redo att välkomna dina växter och hängas upp på väggen.

Är du redo att kavla upp ärmarna? Låt videon nedan hjälpa dig!

Advertisement