Gör din trädgård eller balkong oemotståndlig genom att dekorera dem med kreativa krukor och planteringskärl

av Hilda Maria Morgan

26 Juli 2023

Gör din trädgård eller balkong oemotståndlig genom att dekorera dem med kreativa krukor och planteringskärl
Advertisement

Du tittar ut på din trädgård och tycker att den är lite tom, lite tråkig, som om något saknades: några blomkrukor kan nog göra skillnaden. Eller också krukor med suckulenter, eller planteringskärl med aromatiska örter eller perenner att njuta av under årets olika årstider. Naturen ger oss bokstavligen ett oändligt antal idéer för att dekorera våra utomhusutrymmen med grönska och med en massa färger, och allt vi behöver göra är att bestämma hur och var vi ska arrangera varje växt som vi till slut placerar i vår trädgård.

Planteringskärl är idealiska för att fylla ut små utrymmen, på golv, terrasser eller balkonger, samt mitt på gräsmattan eller i mitten av rabatter. Och de kan göras med krukor av olika slag, men också genom att kreativt återvinna föremål. Låt dig inspireras av idéerna nedan.

Advertisement

Flera stubbar, raka, av olika längder: var och en blir en idealisk piedestal för blomkrukor!

Advertisement

Betongkrukor: du kan skapa dem själv till mycket små kostnader genom att använda hinkar och andra liknande föremål som en form.

Glöm inte att även tekannor som inte matchar varandra, eller gamla kannor som tidigare tog plats i huset utan att användas kan bli vaser till uppfinningsrika blomsteruppsättningar.

Det skulle vara bedårande att föra in kreativa återvunna idéer i oväntade hörn för att överraska gästerna.

Med trälådor kan du skapa små upphöjda rabatter där du kan odla alla de örter du vill ha, redo att användas nära köket.

Advertisement

Och om terrakottakrukor och amforor alltid kommer att vara tidlösa klassiker, har även återvunna metallbehållare en fängslande charm.

Den gamla trätrappan som scen för ett stort antal identiska krukor, fyllda med samma typ av växt: ett blickfång som kan återskapas så som du vill.

Advertisement

Metall- eller träkar som helst spiller ut blommorna på marken: de slutar aldrig att förvåna.

Det kan vara roligt att gå upp och leta på vinden eller i garderoberna efter olika föremål som skulle kunna passa att bli planteringskärl.

Advertisement

Och om du vill dra fördel av klätterväxter för scenografiska kompositioner, varför inte välja ett paraplyformat stöd?

Även gamla metallverktyg, som spadar med mera, kan hysa växter och stilfullt dekorera.

Advertisement

Gamla ljuskronor? De kan fungera som en spaljé för en klätterväxt, placerad ovanför några krukor eller till och med i en rabatt!

Är du redo att kreativt återvinna det oanvända skräpet runt huset?

Advertisement