12 lysande projekt för att återvinna lastpallar och göra vackra planteringskärl

av Hilda Maria Morgan

12 Maj 2023

12 lysande projekt för att återvinna lastpallar och göra vackra planteringskärl
Advertisement

Det är inget mysterium att lastpallsträ är en av de mest värdefulla resurserna för alla som gillar att testa sig fram med gör-det-själv-jobb, och är också mycket användbart för att dekorera trädgården eller balkongen. Med lastpallarnas träplankor, eller helt enkelt genom att använda hela lastpallarna, kan du faktiskt göra planteringskärl som passar alla behov, utan att spendera en förmögenhet.

Att använda trä för att bygga ett planteringskärl från grunden säkerställer att du fyller det tillgängliga utrymmet på det perfekta sättet och sedan anpassar det med vilken typ av finish du vill ha. Och lastpallsträ är billigt, jämfört med så många andra val. Kolla in blommorna nedan för inspiration.

Advertisement

För att dekorera en vägg på ett ekonomiskt men effektivt sätt räcker det med en väl intakt och solid lastpall för att få utrymme för att lägga lite jord och sätta in växterna!

Advertisement

På så sätt kan vertikala trädgårdar skapas och anpassas till det utrymme som ska fyllas, det kanske till och med skulle passa perfekt på en balkong.

Att använda trä för att skapa behållare som är tillräckligt stora för att fungera som krukhållare för större växter är också alltid en bekväm idé. Och du kan sedan måla med de färger som bäst matchar den omgivande miljön.

Eftersom träet på lastpallen är lätt att demontera och arbeta med, kan du även skapa projekt med flera våningar för att utnyttja utrymmet även vertikalt.

Och stora, upphöjda lådor är också väldigt vackra, att fylla med olika krukor, eller att fylla direkt med jord. Det är oavsett bäst att först vattentäta insidan och säkerställa bra dränering i botten!

Advertisement

Du kan låta fantasin flöda vad gäller formerna på planteringskärlen som kan skapas med dina egna händer med hjälp av träet från lastpallarna.

Älskar du popfärgade penseldrag? Då är det rätt val att använda lastpallsträ för att dekorera med blommor!

Advertisement

Även vissa växter med lite högre stam kan hitta rätt plats i lastpallsplanteringskärlen.

Brickor med flera hyllor: med lastpallar kan du skapa vilka dimensioner som helst.

Advertisement

Är de växter du vill ha tillandsia som inte behöver jord? Gör en lastpallsträram till dem!

Använd virket från pallarna även för låga och långa planteringskärl som placeras längs en kantmur eller staket.

Advertisement
lovelygreens.com

lovelygreens.com

Och skulle inte ett planteringskärl som liknar en verktygslåda vara bedårande?

Kort sagt, med lastpallsträ kan du verkligen göra vad som helst!

Advertisement