11 DIY-projekt för att fylla trädgården med kreativitet med återvinning

av Hilda Maria Morgan

28 April 2023

11 DIY-projekt för att fylla trädgården med kreativitet med återvinning
Advertisement

Vilken trädgård som helst kan vara välskött och bekväm, men hur många trädgårdar underhåller eller berör också? Det första steget för att utforma vårt uterum är att förstå hur vi vill uppleva det, och därför skapa ytor för olika användningsområden... Men har du någonsin tänkt på att inkludera spel och leksaker? Eller sätta dig i en soffa som bokstavligen dyker upp ur jorden?

Dessa idéer, liksom den enkla integrationen av gamla men oväntat använda föremål, gör trädgården till en plats som överraskar, berör och blir ihågkommen, eftersom både vi och våra gäster kommer att ha roligt där. Nedan hittar du några idéer för att skapa områden som väcker en nypa förundran, nästan utan kostnad.

På någon yttervägg, ännu bättre om den skyddas lite från regn, kan du installera en dekorativ hylla gjord med en gammal trästege.

Advertisement

Det finns bokstavligen tusentals idéer för kreativa solfångare gjorda av många olika material. Till exempel låtsaskristaller!

Har du några riktigt gamla kastruller, stekpannor eller metallgrytor som är rostiga? Det kan bli ett oförglömligt planteringskärl.

Platsen där man samlar jord som ska slängas som du inte vet hur du ska använda skulle kunna förvandlas till trädgårdens höjdpunkt: kanske genom att modellera en fåtölj eller en soffa som sedan täcks med gräs och mossa!

Om det är rätt storlek kan det till och med bli en bra backe för en rutschkana!

Advertisement

Alternera en gatsten med en kvadrat gräsmatta (av samma storlek). På ett ögonblick kommer ni att ha ett gigantiskt schackbräde för att utmana varandra för alltid.

På stubben från ett avhugget träd kan du istället placera en träskiva dekorerad med ett rutnät. Sedan behöver du bara använda två kategorier av föremål, till och med stenar och kottar, för att spela in i det oändliga.

Advertisement

Har du en stor samling småsten i trädgården, och vet inte vad du ska göra med dem? Vad sägs om att överväga att använda dem som element för att skapa någon form på marken? Tänk vilka unika rabatter!

Med betong kan du skapa en illusion av trasiga äggskal att använda som lyktor, blomkrukor eller till och med minivattenträdgårdar!

Advertisement

En vattenkanna som häller ljusslingor är en idé som alltid fungerar, och det krävs väldigt lite för att genomföra den, och den medför ljus och magi till vilken del av trädgården som helst.

Det finns växter som förtrollar alla med sin lite bisarra men perfekta geometriska form: löksläktet, vars skönhet du kan efterlikna med handgjorda konstinstallationer! Allt du behöver är lite hönsnät och färg!

Är du redo att fylla din trädgård med roliga och kreativa hörn?

Advertisement