Hur dekorerar man väggen bakom sängen? Vi visar dig 14 idéer för att göra det på ett originellt och unikt sätt

av Hilda Maria Morgan

04 September 2023

Hur dekorerar man väggen bakom sängen? Vi visar dig 14 idéer för att göra det på ett originellt och unikt sätt
Advertisement

Att inreda sitt hem kan vara väldigt roligt. Varje miljö behöver värdesättas för något och njutningen ligger i detta. Att välja material, färger och sedan kombinera allt på bästa sätt ger oss stor tillfredsställelse. Låt oss dock också erkänna att det inte alltid är lätt att göra och det finns miljöer som kräver, speciellt utifrån det utrymme som finns tillgängligt, att vara väl "uttänkta".

Till exempel: om du är tvungen att göra om ditt sovrum, men du inte vill välja den klassiska sänggaveln, hur skulle du då organisera väggen bakom sängen? Då kan de 14 idéerna i den här artikeln kan vara något för dig. Nyfiken på att upptäcka dem? Nu kör vi.

Advertisement

1. Hyllor, tavlor och en romantisk fras...

Vi har inga stora ornament i det här fallet, utan allt spelar på fyrkantiga linjer, mjuka färger som kontrasterar mot parkettens trä och en romantisk fras – valet beror bara på din smak, din känslighet och din romantik – kompletterad med en enkel men perfekt tavla.

Advertisement

2. Total white för ett sovrum med en unik vithet

Valet kan falla på en enda färg som sammanför golv, sängkläder, lampor och träet som ramar in sängen. Allt funktionellt till en perfekt idé om enorm ljushet.

3. Bakgrundsbelyst stentavla... WOW!

Med en fantastisk visuell effekt kombinerar detta val olika material, inklusive trä och obehandlad stentavla som är bakgrundsbelyst för en känsla av stor avkoppling. Väggen bakom sängen blir unik och kommer att göra alla mållösa.

4. Minimala element och en cirkel med natur... spektakulärt.

Få och sparsamma element finns i rummet, allt i funktion av den stora cirkeln placerad bakom sängen. En lugn natur som verkar omfamna oss varje gång vi går och lägger oss. Vilken härlig känsla av välbefinnande, håller du inte med?

5. En mörk nyans skadar aldrig!

Om milda färger inte är din grej, då är det bättre att välja en mörk vägg som påminner om metropolens rökgrå nyans. Väggen bakom sängen är kompakt med undantag för ett centralt fack där du kan lägga vad du vill. De geometriska ytorna kompletterar en avgjort industriell inredning.

Advertisement

6. Tycker du om att föreställa dig själv utomhus? Här är en unik och originell idé

Du tycker om att vara i kontakt med naturen, men det är inte alltid möjligt. Då så, ta naturen – bildligt talat – till sovrummet. Ett tryck av ett träd, kanske med några fåglar som fladdrar runt det och en lykta som lurar ögat och som verkar sitta vid en av grenarna, kan vara det som passar dig. En avkopplande och romantisk scen.

7. Exponerad tegelvägg... äkta eller låtsas?

Om det är själva materialen som du brinner för och som drar till sig din uppmärksamhet, kan du välja en väldigt "grov" vägg bakom sängen, med exponerade tegelstenar. För att skapa det där lilla extra skulle man kunna välja färger som matchar och är inspirerade av tegelstenarnas nyanser. En avgjort originell idé för att ge ditt rum särart.

Advertisement

8. Transparent vägg... men hur?

Om du gillar ljusa färger, men du vill gå ännu längre och du föredrar det transparenta som låter dig skymta naturen, är detta en idé för dig. Om du har ett väldigt stort fönster i ditt rum kan du dra nytta av det genom att placera det bakom sängen. Effekten blir extremt romantisk och kommer att ge en drömmande känsla till din miljö.

9. Gillar du att resa? Denna är till dig...

Om din största passion är att resa och du alltid vill ha världen med dig, även när du är på väg att ge dig ut på en resa in i drömmarnas rike, är detta rätt val för dig.

Ett fint och stort tryck av kontinenterna är vad du behöver för att hålla ständig kontakt med planeten, och kanske bestämma dig för vilken din nästa destination blir. Vad sägs om den här idén?

Advertisement

10. Vad sägs om en sänggavel av trä?

Om det är ljust eller mörkt spelar ingen roll. Det fängslande med att välja en sådan vägg bakom sängen är uppmärksamheten den fångar. Trä är ett mycket enkelt element, men det kommer att ge den känsla av rörelse som ditt rum behöver. Enkelhet och elegans i en enda möbel.

11. Trä, foton och favoritcitat: det behövs inte annat.

Effekten i detta fall är mycket bekant. Trots de enkla och "fattiga" materialen är resultatet av stor genomslagskraft. Fotona och citaten kompletterar väggen bakom sängen där det verkar som att ingenting saknas. Vad mer skulle du vilja ha?

Advertisement

12. Stenbeklädnad för en mycket modern miljö

Om du gillar en modern inredning och inte är en "klassisk" alls, så kan den här idén komma väl till pass. En vägg helt täckt av färgstarka tegelstenar kan vara till stor hjälp för dig.

13. Lite dimma för att inducera sömn...

Vissa delar av naturen är avgjort försonande för vår sömn, bland dessa finns dimman. Ett tryck av odefinierad karaktär kan vara nyckeln till att enkelt komma in i drömlandet. Och sedan... vilken elegans i de där få detaljerna och i de lamporna som faller fint, tycker du inte?

Advertisement

14. Gillar du att våga? Här är lösningen för dig

Om ditt ledord alltid ska vara vågat, är detta buffelhuvud komplett med horn perfekt för att komplettera inredningen av ditt sovrum.

Så, vilka av dessa idéer skulle du vilja göra till verklighet i ditt sovrum?

Advertisement