En enkel och förvånansvärt användbar skapelse för att förvara dina småsaker

av Hilda Maria Morgan

01 September 2023

En enkel och förvånansvärt användbar skapelse för att förvara dina småsaker
Advertisement

Gör-det-själv är en hobby som många brinner för och som helt enkelt består i att laga trasiga föremål och verktyg utan att ta hjälp av proffs, eller att skapa föremål med de mest olikartade materialen, spara på inköp och ge oss tillfredsställelsen i att ha skapat något från grunden. Men det är inte allt: tack vare gör-det-själv kan vi faktiskt ge nytt liv till gamla och förstörda föremål genom att återanvända dem för andra ändamål och minska på våra sopor vilket har många fördelar för miljön.

När vi behöver något nytt behöver vi ibland bara stanna upp och tänka en stund för att upptäcka att vi lätt kan göra det själva. Ett exempel på detta är projektet vi kommer prata om idag, som låter dig bygga ett snyggt DIY-föremålshållare, att använda i husets hall till nycklar eller var vi vill till våra smycken och små föremål.

Advertisement

Lägg undan dina föremål på ett kick med detta enkla och användbara hantverk

Lägg undan dina föremål på ett kick med detta enkla och användbara hantverk

Iulia Lup/YouTube

Allt du behöver göra är att skaffa ett trä- eller plaststöd, kanske en liten trädgren, och några skruvkrokar, snöre och spik.

Skapa ditt projekt genom att helt enkelt borra jämnt fördelade hål i ditt stöd och sätta in skruvkrokarna i det. För att hänga upp den på väggen kan du använda snöre eller vanliga spikar. Din föremålshållare är redo att hängas på väggen på ett ögonblick och hålla ordning på dina nycklar, smycken eller andra småsaker.

Denna skapelse är en perfekt utgångspunkt om du närmar dig gör-det-själv-världen för första gången: mycket snabb och enkel att göra, den kräver användning av ett fåtal, lätt tillgängliga material och du kan lätt hitta en användning för den i ditt hem, vilket kommer göra dig stolt över ditt arbete.

Advertisement

Många material från återvinning för att göra en enkel och användbar skapelse

Det fina med detta projekt ligger också i dess otroliga variation av möjliga skapelser: du kan lämna utrymme för din fantasi för att skapa ett mer originellt och personligt projekt, till exempel genom att använda olika material för både basen och krokarna. Till basen skulle man kunna återvinna träplankor, kanske återvunna från gamla möbler, ramar, de tidigare nämnda små grenarna, träskivor som blivit över, gamla skärbrädor, men också kvastskaft eller korkar eller papprullar från plast- eller aluminiumfolie.

Vad gäller krokarna kan du använda vilket föremål som helst som kan ta dess form, som gamla nycklar, bestick, spikar, lådknoppar, handtag.

Eller varför inte, du skulle kunna rota igenom dina far- eller morföräldrars gamla trädgårdsredskap och helt enkelt använda huvudet på en gammal kratta.

Kort sagt, möjligheterna är många och sätter du din kreativa sida på prov får du säkerligen en enkel, underbar och förvånansvärt användbar skapelse.

Advertisement