Äggskal och tejp: tillsammans kan de vara en fantastisk kombination

av Hilda Maria Morgan

23 Augusti 2023

Äggskal och tejp: tillsammans kan de vara en fantastisk kombination
Advertisement

Med DIY kan vi skapa många användbara och underbara projekt, ibland med föremål som normalt anses vara avfallsmaterial och vi ges helt enkelt fritt spelrum åt vår fantasi och kreativitet. Tack vare gör-det-själv kan avfallsmaterial, oanvända föremål och enkla billiga föremål förvandlas på miljontals sätt, vilket gör denna verksamhet enormt lönsam och därför uppskattad i stor skala. Faktum är att det finns många fördelar som vi kan dra av denna användbara hobby: förutom att spara pengar och skydda miljön tack vare återvinningen av material som annars är avsedda att slängas, kan vi faktiskt också erhålla stor personlig tillfredsställelse på grund av tillfredsställelsen av att ha producerat något med våra egna händer, ibland helt från början.

Äggskal är till exempel extremt användbara och mångsidiga gör-det-själv-föremål och kan tillsammans med tejp ge upphov till en stor variation av unika och originella föremål som du verkligen kan vara stolt över. Vad kan vi göra med dessa två enkla råvaror? Låt oss ta reda på det nedan.

Advertisement
Pixabay/Creativo

Pixabay/Creativo

Det finns en uråldrig teknik, äggskalsintarsia, som har sitt ursprung i Asien, där den användes flitigt för att dekorera skaften på japanska samurajsvärd, men även kammar, rustningar, hushållsartiklar, teserviser målade i Kina och Vietnam. I denna teknik är äggskalen, applicerade på ytan som ska dekoreras, ofta täckta med många lager av lack, som sedan jämnas och poleras. Du kan använd en förenkling av denna teknik för att göra dina dekorationer, du kommer att få fantastiska resultat. Det finns flera objekt som du kan skapa med den här metoden:

  • smycken: det kan verka otroligt men det går att göra underbara smycken helt enkelt genom att använda ordentligt tvättade och rengjorda äggskal och tejp; bryt bara äggskalen i små bitar och lägg dem utspridda på tejpen. Täck dem med ytterligare en remsa tejp och klipp dem sedan i valfria former. Du kan skapa mycket originella örhängen, hängen till halsband och andra hängen med denna teknik. Du kan anpassa dina smycken ytterligare genom att färga äggskalen innan du använder dem.
  • dekorationer till hemmet: hela färgade urholkade ägg och täckta med tejp är perfekta som vashållare för små växter, medan om de reduceras till små färgade bitar kan de bli bitar i en mosaik för att dekorera tallrikar, skålar, glas, bordsdekorationer, underlägg och dekorativa stenar.
  • ljusstake: ett tomt och rent äggskal täckt med färgad tejp kan bli en perfekt ljusstake för att ge en mer suggestiv atmosfär kvällen.

Börja lägga undan äggskal på momangen!

Advertisement