Varför pressa en citron under dörren på våren? En mycket användbar praxis

av Hilda Maria Morgan

20 Augusti 2023

Varför pressa en citron under dörren på våren? En mycket användbar praxis
Advertisement

Citron är en mycket använd ingrediens i våra kök, men vi tar ofta till dess hjälp även när vi ska sköta hushållssysslorna. Faktum är att denna citrusfrukt har avfettnings-, polerande och desinficerande egenskaper och kan effektivt ersätta många kemiska produkter i den dagliga städningen av våra hem och lösa olika hygieniska frågor på ett sätt som är naturligt och ofarligt för vår hälsa och för miljön. Inte nog med det: tack vare sin behagliga doft lämnar citron efter sig en god fräsch doft i våra hem och kan också vara användbar helt enkelt som rumsfräschare.

När den värmen börjar komma, särskilt med början i maj, har vissa människor för vana att pressa citroner under dörren, men alla kanske inte vet varför. Vet du vad detta enkla trick är till för? Vi berättar om det här nedan.

Advertisement
Creativo

Creativo

Citron kan vara väldigt användbart när du vill eliminera myggor och andra insekter från ditt hem. Dess starka lukt uppskattas faktiskt inte av insekter som kommer att hålla sig borta från den. Av denna anledning kan man pressa citron under ytterdörren och mer allmänt i alla möjliga åtkomstpunkter till ditt hem. Ett ännu effektivare botemedel är att sprida ut citronskal framför ytterdörren och på fönsterbrädorna.

Denna citrusfrukt kan vara ett effektivt avstötande medel även efter att ha pressats: behåll de pressade citronerna och stick i kryddnejlika, kombinationen av dessa två ingredienser kommer att hålla alla insekter borta.

Emellertid är citron inte den enda matlagningsingrediensen som kan vara användbar i denna mening; alla produkter som har en stark lukt är i själva verket utmärkta insektsmedel, vi anger några av dem nedan:

  • vinäger: alla typer av vinäger är indikerade för att driva bort myggor och andra irriterande insekter, du behöver bara distribuera dem på strategiska platser för att bli av med myggorna för alltid;
  • kaffesump: du kan distribuera dem direkt på de platser där myggor vanligtvis deponerar larverna, men i det här fallet kommer de inte att eliminera de redan vuxna individerna; alternativt kan du låta dem torka ordentligt och bränna dem som rökelse i plåtbehållare.
  • aromatiska växter: det finns många aromatiska växter som kan hjälpa oss att hålla insekter borta medan de smaksätter våra rätter. Mynta, citronmeliss, salvia, lavendel och naturligtvis citrongräs, som alltid finns nära till hands i köket eller odlas i krukor på våra fönsterbrädor och terrasser, dessa hjälper oss att på ett naturligt sätt bli av med irriterande insekter.

Vilket medel använder du mot myggor? Kände du redan till citrontricket?

Advertisement