Eliminera omedelbart all dålig lukt med denna superenkla metod

av Hilda Maria Morgan

20 Augusti 2023

Eliminera omedelbart all dålig lukt med denna superenkla metod
Advertisement

Dåliga lukter är vardagsmat i våra hem: lagad mat, skräp som blir kvar i huset för länge, mat som blivit dålig, kalkstensbeläggningar, spridning av mögel och bakterier på ytor och uppkomsten av obehagliga lukter från avloppsrören är bland huvudorsakerna till detta irriterande besvär och det verkar ofta omöjligt att lösa problemet, trots alla våra ansträngningar.

Tyvärr är inte ens det renaste av hus befriat från denna nackdel och av denna anledning händer det ofta att vi lägger ner mycket tid och ansträngning på den grundliga städningen av alla våra rum och inte är nöjda i slutet av operationen pga. ihållande dålig lukt. Ibland är det faktiskt rengöringen som orsakar dessa dåliga lukter: användningen av vissa kemiska rengöringsmedel kan faktiskt lämna denna obehagliga bieffekt utöver känslan av renlighet.

Lyckligtvis finns det en effektiv naturlig lösning för varje hushållsproblem och även i detta fall kan vårt skafferi komma till vår räddning genom att ge oss det perfekta botemedlet.

Advertisement
Creativo

Creativo

En ingrediens som aldrig saknas i våra kök och som berikar våra rätter varje dag är salt. Men kanske känner inte alla till att denna dyrbara ingrediens också kan komma väl till pass för hushållsstädning. Salt har en stark deodoriserande kapacitet och kan hjälpa oss att eliminera dålig lukt från våra hem på ett ögonblick och utan ansträngning.

Allt du behöver göra är att lägga 150 gram grovt salt och 20 droppar av din favorit eteriska olja eller, om du föredrar, en blandning av eteriska oljor i en liten skål. Ställ skålen i ett hörn av rummet som ska deodoriseras så kommer du se att den dåliga lukten kommer att ersättas av en behaglig parfym. Alternativt kan du lägga denna blandning i många små påsar för att sprida runt i huset och på så sätt deodorisera alla rum. Förutom att deodorisera ditt hem perfekt, gör denna lösning också att överskottsfuktighet tas bort, som kommer att absorberas av saltet.

Salt är också en utmärkt lösning för att ta bort dålig lukt från tvättmaskinen: det kommer att vara nödvändigt att lägga in 1 kg grovt salt direkt i trumman och starta en tvätt på en temperatur på minst 60 grader.

Är du redo att njuta av en behaglig doft?

Advertisement