Tidningspapper i matbehållarna: det är det kostnadsfria tricket för att glömma ett vanligt problem

av Hilda Maria Morgan

17 Augusti 2023

Tidningspapper i matbehållarna: det är det kostnadsfria tricket för att glömma ett vanligt problem
Advertisement

Matbehållare är viktiga i alla hem, men för att få ut det mesta av dem är det bra att även ha några tidningar till hands. Det finns olika typer av matbehållare, beroende på storleken, metoden som de försluts och speciellt vilket material de är gjorda av. Beroende på fallet använder vi dem till våt eller torr mat, för att förvara dem i skafferiet eller i kylen eller till och med frysen, och det finns även de som är mer praktiska än andra att ta med ​​när vi behöver transportera mat, kanske till jobbet, skolan eller i samband med någon resa eller utflykt.

Det händer ofta, med vissa av dessa behållare, att efter att ha använt dem med viss mat, oavsett hur väl vi tvättar dem och noggrant avfettar dem, så behåller de fortfarande lite av lukten av maten de har förvarat. Istället för att insistera på att skrubba med diskmedel och vatten kan vi låta en enkel tidning göra jobbet.

Advertisement
Creativo

Creativo

Problemet i fråga, som vi alla vet, uppstår särskilt med plastbehållare, som är bland de mest bekväma: lätta, inte lika ömtåliga som glas, vi tar dem gärna med oss ​​och stoppar mat i dem och placerar både i olika möbler och i kylen. Det är dock synd att det också är sådana som i kontakt med flytande, oljig eller fet mat blir impregnerad av smuts och lukter som sitter kvar länge.

Det bästa man kan göra, som dock kräver lite mer tid och energi, är att diska dem ordentligt med vanligt diskmedel, och sedan låta dem ligga i blöt i vatten och vinäger (även om det inte är bra att göra det för länge, med tanke på att vinäger är ett aggressivt ämne), eller med vatten och bikarbonat. Denna process gör dock att diskhon eller någon annan plats i huset tas upp av detta, och ibland är det inte möjligt.

Det är här som några ark tidningspapper kan hjälpa oss: om vi i själva verket har diskat behållarna väl, så att de inte längre har någon synlig eller påtaglig smuts, men lukten av maten fortfarande finns kvar, ta bara ett eller två ark tidningspapper och lägg dem i behållaren, lite som om du skulle fodra insidan, men utan att vara rädd för att skrynkla ihop dem. För ett ännu bättre resultat kan vi strö över lite bikarbonat också. Stäng locket och vänta en hel natt: när du öppnar igen och kastar tidningsarket kommer behållarna inte längre lukta!

Advertisement