IKEA Hack för små kök: 6 smarta projekt att hämta inspiration från

av Hilda Maria Morgan

17 Augusti 2023

IKEA Hack för små kök: 6 smarta projekt att hämta inspiration från
Advertisement

Betyder ett litet kök att man måste offra utrymme? Det är inte sagt att det måste vara så. Visst finns det ett behov av att ta till några knep men det är inte sagt att vi måste ge upp allt. Med tanke på den enorma världsomfattande framgången för IKEA-produkter finns det alltid hacks som man kan överväga, kopiera eller använda som utgångspunkt för att göra något liknande hemma genom att organisera utrymmena till en låg kostnad men utan att ge upp ett tilltalande utseende, precis som denna möbeljätte tillåter dig göra.

Alltså finns det, till exempel, idéer att göra ett fullt utrustat skafferi av en garderob, eller att göra om byråer till bänkar med möjlighet till förvaring för att bättre kunna njuta av sitt kök. Kolla in projekten nedan.

Advertisement

Låt oss börja med det enklaste: den multifunktionella vagnen för att alltid ha allt du behöver nära till hands. RASKOG är en av möbeljättens mest sålda produkter, och av goda skäl: den är liten, har en attraktiv och supermångsidig design, är rymlig och hjälper till att organisera effektivt. Oavsett om du fyller den med mat eller redskap, eller också med kokböcker... Alla gör vad de vill med den, den kommer att vara bekväm att ha tillgänglig, och ställa undan när den inte behövs!

Advertisement
thekitchn.com/Marie-Lyne Quirion

thekitchn.com/Marie-Lyne Quirion

Minikök i alla bemärkelser: ett minikylskåp, en liten ugn och spis och... skötbord som superbilliga möbler som fungerar som arbetsytor och erbjuder plats att förvara redskap. En minimal kostnad för att möblera ett litet utrymme!

Tutorial via almostmakesperfect.com

Tutorial via almostmakesperfect.com

Drömde du om ett hörn med bänkar och ett bord, perfekt för avslappnade frukostar, ett snabbt mellanmål eller en snabb lunch? Du kan följa detta exempel och skapa det med en serie NORDLI byråer. Lägg till passande kuddar, välj det bord du föredrar och det är klart! Och du kommer dessutom att få utrymme i varje låda för att förvara extra föremål och kunna hålla ordning och reda.

Tutorial via styleathome.com

Tutorial via styleathome.com

Den här köksön skapades med en järnstruktur med stänger i botten och en marmorskiva: de utgick från den enkla KARPALUND-modellen och gjorde den oigenkännlig, som om den kom från ett parisiskt kök!

Tutorial via charmedcrownblog.com

Tutorial via charmedcrownblog.com

Kaffestationen: här kan man förbereda alla drycker som behövs för att möta dagen, från energikicken på morgonen till kvällens avslappnande kopp te. Det är praktiskt för att frigöra utrymme från många olika väggskåp i köket och koncentrera allt till en punkt, och det kan också göra skillnad i det rum som används som kontor, för dem som tillbringar hela dagen där och inte vill gå till köket varje gång för en kaffepaus!

Advertisement
Tutorial via thesarahchallenge.com

Tutorial via thesarahchallenge.com

Drömmer du om ett skafferi utrustat med allt som dessutom är perfekt organiserat? Om du inte har ett hörn av huset, ett förråd eller en speciell vrå kan du göra som i det här fallet, där de har tagit en garderob och förvandlat den till ett skafferi med allt det du behöver!

Är du redo att göra om ditt kök?

Advertisement