Skapa utrymme och städa med smarta avdelare i varje rum: idéer att ta efter

av Hilda Maria Morgan

15 Augusti 2023

Skapa utrymme och städa med smarta avdelare i varje rum: idéer att ta efter
Advertisement

Inredning är inte bara en fråga om färger och stilar, utan också om behov: hur fina möblerna, golven och väggarna än är, om huset inte är prydligt och det inte finns plats att röra sig på måste man ompröva sina val. Vi har alla grundläggande behov och alltså områden som måste utrustas ordentligt, och sedan finns det utrymmen som blir användbara efter ens livsstil. De förra är de vi direkt tänker på, medan de andra kan behöva skapas ad hoc, och vad kan man göra om det inte finns några extra rum?

Vi måste se över hur det tillgängliga utrymmet är uppdelat, och för detta ändamål kan uppdelande element göra det möjligt för oss att effektivt utnyttja varje kvadratcentimeter.

Advertisement
bloomming.com

bloomming.com

Det behöver inte nödvändigtvis vara en hel vägg att plötsligt resa upp: ​​det räcker också att dela upp ett utrymme i två med ett dekorativt element som fungerar som en halvvägg. Som är tunna och släpper igenom ljuset.

Advertisement
incollect.com

incollect.com

Detsamma gäller väggar av tunna hyllor, som är helt öppna, som skapar ett rutnät: de kommer att vara fina och kommer samtidigt dela upp ett område i två zoner att använda på olika sätt, utan att stänga dem alltför mycket.

jonesdesigncompany.com

jonesdesigncompany.com

Väggarna, eller också enkla skjutbara glaspaneler, fungerar på samma sätt. Det finns specialtillverkade som kan användas, men det saknas inte gör-det-själv-idéer för att kreativt återvinna gamla dörrar och fönster.

sugarandcloth.com

sugarandcloth.com

Sedan måste vi också nämna det traditionella elementet för att dela upp utrymmen: en skärm. Det finns numera tusen olika typer, också väldigt lätta och luftiga, eller med stiliserad design, och inte bara vintage!

Du behöver inte fylla utrymmet helt horisontellt eller vertikalt: att placera dekorativa element, som vissa lampor, vaser eller träpaneler, eller andra permanenta föremål, kan också hjälpa till att rationalisera utrymmet.

Advertisement

Skulle du vilja prova att göra en avdelare med dina egna händer? Du kan väva en med macrame-tekniken.

Trä kan också erbjuda tusen intressanta idéer: paneler att stänga med bälgar, eller styva brädor som glider vertikalt med mera. Du kan hitta tusen idéer genom att söka på nätet!

Advertisement

Gardiner: de är en ekonomisk, mångsidig och alltid effektiv lösning. Du bestämmer dig för att dra för dem eller dra dem åt sidan och utseendet på ett helt rum revolutioneras på en gång. För att inte tala om hur mycket utseendet förändras beroende på typ av tyg, hur de hängs, storlek osv.

De används främst för att dela av sovdelen från resten av ett rum, speciellt i enrumslägenheter, men de fungerar även för att skilja andra områden från varandra!

Vilken lösning skulle du helst vilja använda?

Advertisement