Kopptricket hjälper dig att ständigt hålla din diskmaskin ren och sanerad

av Hilda Maria Morgan

12 Augusti 2023

Kopptricket hjälper dig att ständigt hålla din diskmaskin ren och sanerad
Advertisement

Diskmaskinen är en apparat som har hjälpt oss att rengöra disk sedan slutet av 1800-talet, även om dess storskaliga spridning är relativt ny. Redan från början visade denna apparat sig vara ett oumbärligt hjälpmedel i köket, som inte bara har befriat oss åtminstone delvis från ansträngningen att behöva städa upp i köket efter maten, utan också genom att hjälpa oss att i vissa fall lyckas bevara disk och porslin längre.

Precis som alla andra hushållsapparater behöver dock diskmaskinen också skötsel och underhåll, först och främst regelbunden rengöring som gör att den alltid är effektiv. Om diskmaskinen diskar och tvättar, vem diskar egentligen diskmaskinen? Det finns många produkter på marknaden för diskmaskinsskötsel, men vi kan lösa detta problem på kort tid och med naturliga produkter som alltid är närvarande i våra skafferier, helt enkelt genom att använda en kopp. Upptäck hur.

Advertisement
Creativo

Creativo

Kopptricket består helt enkelt av att placera en kopp i diskmaskinen som innehåller en produkt som du väljer bland de som vi kommer att ange nedan, och sedan startar en diskcykel utan att ha laddat diskmaskinen, precis som man gör med diskmedelsprodukter. Men vad kan vi stoppa i koppen så att vår diskmaskin blir ren, sanerad och parfymerad?

  • Citronsyra: den första produkten vi rekommenderar är perfekt, särskilt om ditt vatten är särskilt hårt, eftersom det effektivt tar bort eventuella kalkavlagringar. Av denna anledning kan du förbereda ett mycket effektivt spolmedel genom att blanda 150 g citronsyra med 1 liter vatten. För att rengöra diskmaskinen däremot, lägg i 150 g citronsyrapulver i koppen och sätt igång diskmaskinen, den kommer att bli som ny!
  • Citronsaft: liksom dess derivat, citronsyra, är citronsaft också mycket effektivt för att rengöra diskmaskinen, men citronsaften kommer dessutom att lämna en behaglig doft. Häll den i koppen och lägg den i bestickkorgen och starta sedan ett program. Du kan också spara citronerna efter att du pressat dem genom att placera hälfterna av dem i bestickkorgen eller i den övre delen under normal diskning. Det kommer att öka spolglansens effektivitet och samtidigt rengöra din diskmaskin och ge den en behaglig doft.
  • Natriumbikarbonat: en annan ingrediens som är känd för sina fläckborttagnings- och avkalkningsegenskaper, bikarbonat tack vare dess deodoriserande förmåga är mycket användbar om diskmaskinen har utvecklat dålig lukt. Genom att tillsätta några droppar av en valfri eterisk olja till bikarbonatet kommer din apparat dessutom få en behaglig doft. Fyll koppen med bikarbonat, tillsätt den eteriska oljan du vill och starta en tom diskcykel.
  • Marseille-tvål: kan läggas i flingor i koppen, tillsätt vid behov en sked bikarbonat för en starkare effekt. Du kan använda detta medel både genom att köra en tom diskmaskin och under normal diskning.
  • Vinäger: detta sista botemedel kan också användas både i tomma cykler och under normal diskning; fyll helt enkelt koppen med vinäger och starta programmet. Välj äppelcidervinäger om du vill bli av med dålig lukt.

Vilket hjälpmedel föredrar du till din diskmaskin?

Advertisement