Ren och doftande toalettborste: en droppe schampo kan göra underverk

av Hilda Maria Morgan

04 Augusti 2023

Ren och doftande toalettborste: en droppe schampo kan göra underverk
Advertisement

Korrekt rengöring av toaletten kräver att vi använder toalettborsten praktiskt taget varje dag, för att hålla en adekvat hygiennivå, men vem rengör toalettborsten sedan, eller snarare, hur? Det finns flera metoder för att få denna inte så trevliga affär gjord på det snabbaste och mest effektiva sättet, och vissa ger till och med möjligheten att lämna badrummet riktigt väldoftande. Detta är vad som händer till exempel om vi använder några droppar schampo.

Det är en metod som förvisso är lite annorlunda eller i alla fall mindre känd än andra men som kan bli en att använda sig av regelbundet, kanske till och med genom att använda schampoprover som legat för länge i någon låda, eller öppnade schampoförpackningar som inte förbrukats inom utgångsdatumet.

Advertisement
Creativo

Creativo

Med tanke på att schampo, precis som alla andra personliga hygienprodukter, alltid måste användas upp inom utgångsdatumet kan det ibland hända att du haft en förpackning öppen för länge och därför måste du hitta alternativa sätt att använda det på. Ännu oftare händer det att vi samlar på oss några prover vid köp av andra produkter, eller tar med oss ​​de enkeldoser som erbjuds av hotell och liknande hem, och vi riskerar att slösa bort dem om vi inte använder dem i tid.

Eftersom schampo även kan hjälpa till med hushållsstädning, och det är en produkt som även går att hitta till ett bra pris, är det en god idé att hitta olika sätt att använda det på. Det rengör genom att det avfettar och lämnar en god doft efter sig: av denna anledning använder vissa det just för att hålla efter toalettborsten. Det räcker med några droppar, som du lägger direkt på borsten på toalettborsten när den är i sitt logi, så att den sedan förblir impregnerad och används i toaletten sedan när den ska rengöras. Att använda för mycket skulle innebära att man slösar bort produkten och kommer producera för mycket skum.

Detta gör naturligtvis inte att vi inte längre behöver rengöra tandborsten (och dess hölje) noggrant med större intervall, och när vi gör det är det alltid bra att använda varmt vatten (det är mycket bekvämt att använda en vattenkokare och skölja borsten när den är inuti toaletten) och desinficerande medel, till exempel något med väteperoxid, aktivt syre eller blekmedel. Vanan att lämna en droppe blekmedel i botten av toalettborstbehållaren är också utmärkt, för att undvika överdriven spridning av bakterier från användning till användning.

Advertisement