Ta bort kalk och mögel från toaletten med bara en rengöringsprodukt

av Hilda Maria Morgan

01 Augusti 2023

Ta bort kalk och mögel från toaletten med bara en rengöringsprodukt
Advertisement

Att städa huset kan vara en riktigt tröttsam uppgift, speciellt om du inte gör det ofta och om du använder fel produkter och redskap. Det första man ska göra för att alltid hålla huset rent utan alltför stora besvär är därför planering, vilket gör att vi kan optimera tider och göra allt snabbare.

Ett annat sätt att förbättra resultatet av vår rengöring utan att anstränga oss för mycket är att välja rätt rengöringsmedel för varje yta. Det finns många specifika produkter på marknaden, ibland också mycket dyra, som dock ofta inte visar sig vara så effektiva som de utlovade eller till och med orsakar skador på våra ytor på grund av deras överdrivna aggressivitet.

För att i synnerhet rengöra badrummet är det nödvändigt att ha ett rengöringsmedel som är tillräckligt effektivt mot beläggningar och samtidigt milt mot sanitetsgodsen, utan att glömma hygienen, vilket alltid är ett grundläggande element. Istället för att slösa tid på att leta efter dyra produkter kan vi enkelt få utmärkta resultat med den enkla huskuren som beskrivs nedan.

Advertisement
Creativo

Creativo

Det kan ibland hända, särskilt när du inte använt den på en längre tid, att toaletten blir täckt av kalk och till och med mögel. I dessa fall kan det vara mycket tröttsamt att återställa våra sanitetsarmaturer till sin ursprungliga vithet, men om vi känner till de rätta lösningarna kan vi enkelt få utmärkta resultat utan ansträngning. Rätt rengöringsmedel kan till exempel förberedas hemma med några enkla ingredienser:

  • 120 ml flytande tvål;
  • 100 g bikarbonat;
  • 100 ml ättika;
  • 100 ml väteperoxid.

Förbered rengöringsmedlet genom att helt enkelt blanda ihop alla ingredienserna; när de är perfekt blandade behöver du bara överföra blandningen som erhållits på i flaskan med spraydispenser, som du alltid kan hålla nära till hands för den dagliga rengöringen av din toalett. Om den lämnas att verka på ytor i 5 minuter är den här rengöringen i själva verket mycket användbar för att ta bort alla typer av beläggningar och gör ytan vit igen som om den vore ny. Vid särskilt envisa beläggningar skrubba noggrant med toalettborsten innan du spolar toaletten.

Detta rengöringsmedel är också användbart för den dagliga rengöringen av alla sanitetsarmaturer och kaklet i ditt badrum: förutom att effektivt ta bort alla rester av smuts och kalkavlagringar, kommer det faktiskt också att ha en mycket desinficerande effekt på dessa ytor som alltid utsätts för verkan av mögel och bakterier.

Ditt badrum kommer äntligen att glänsa utan ansträngning!

Advertisement