Aldrig mer torra och rynkiga händer med Julia Roberts naturliga metod

av Hilda Maria Morgan

31 Maj 2023

Aldrig mer torra och rynkiga händer med Julia Roberts naturliga metod
Advertisement

Händerna är, tillsammans med ansiktet och håret, visitkortet med vilket vi presenterar oss för andra och av denna anledning är de bland de delar av vår kropp som är de mest utsatta för ett för tidigt åldrande. Vi utför alla typer av arbeten med våra händer och, speciellt om vi blöter ner dem ofta eller om de utsätts för kyla, kan de skadas och framstå som torra och rynkiga i förtid.

Av dessa skäl är det av grundläggande betydelse att vara särskilt uppmärksam på våra händer, för att alltid hålla dem släta, sammetslena och med ett ungt utseende. Var och en har vi vår egen skönhetsrutin, men det finns ett fundament i handvården, som alla måste ta hänsyn till: återfuktning. Detta är i själva verket grunden för vår huds hälsa och det är det som gör skillnad när det kommer till att se ung och fräsch ut.

Nedan föreslår vi några användbara tips för att ta hand om dina händer, och avslöjar Julia Roberts naturlig skönhetshemlighet.

Advertisement

Den dagliga skönhetsrutinen

Den dagliga skönhetsrutinen

Pexels

Den grundläggande aspekten av en bra handvårdsrutin är, som vi nämnde, återfuktandet och det finns flera sätt att ständigt hålla dem mjuka:

  • kom alltid ihåg att skydda händerna när du utför vissa jobb, till exempel om du måste blöta dem ofta, när du använder aggressiva kemikalier eller när du ska utsätta dem för låga temperaturer.
  • kosten kan också hjälpa dig att få vackra händer: att konsumera mat rik på antioxidanter, vitaminer och omega 3-fettsyror hjälper att hålla huden friskare.
  • applicera en fuktgivande kräm dagligen, de baserade på sheasmör är utmärkta, och läker även eventuella små sår.
  • en gång i veckan kan du prova Julia Roberts metod, som ett litet extra för händerna som du kan unna dig genom att helt enkelt öppna skafferiet.

Advertisement

Huskuren att använda en gång i veckan

Julia Roberts har avslöjat några av sina skönhetshemligheter, inklusive en naturlig huskur som gör att hennes händer alltid hålls mjuka och lena trots att de har en tendens att torka ut mycket.

Avsätt en gång i veckan 10 minuter för att skämma bort dina händer: fyll en skål med olivolja och sänk ner händerna helt. Denna produkt, som är mycket rik på fettsyror, kommer att tränga in på djupet i din hud, ge den näring och ständigt hålla den mjuk. Dina naglar kommer också att dra nytta av detta, eftersom oljan ger dem ordentlig näring, samtidigt som den mjukar upp nagelbanden och förbereder dem för nästa manikyr.

I slutet av inpackningen, skölj händerna noggrant och glöm inte din fuktighetskräm.

Redo för att skämma bort dig lite grann?

Advertisement