Nail Slugging: tekniken med koreanskt ursprung för starka och vackra naglar

av Hilda Maria Morgan

27 Maj 2023

Nail Slugging: tekniken med koreanskt ursprung för starka och vackra naglar
Advertisement

Nya tekniker och knep för skönheten av hår, hud och naglar dyker ständigt upp och idag mer än någonsin, med hjälp av sociala nätverk är det verkligen en barnlek att sprida dem och göra dem till en trend. Vi måste sedan se om dessa trendiga tekniker har någon grund och alltså är effektiva eller om de är moden utan nytta.

En av dessa trender är "Nail Slugging", den senaste tekniken för att stärka spröda och flagnande naglar, härledd från ett annat fenomen, av koreanskt ursprung, känd helt enkelt som "Slugging" (en annan liknande trend för hudvård).

Genom att fortsätta läsa kommer du att förstå vad vi menar och vad just denna skönhetsteknik består av.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

"Nail Slugging" består av att applicera vaselin eller andra filmaktiga, superfuktande ämnen och liknande, efter applicering av produkter för vård och skönhet av naglarna. Vaselinliknande ämnen kan skapa ett skikt som fungerar som en barriär, som tätar ytan på nageln och, med den, de närande och återställande ämnen som har applicerats på den. På så sätt blir varje behandling mycket effektivare, snabbare och mer avgörande. I "slugging" gör man praktiskt taget samma sak med huden.

För att omsätta Nail Slugging i praktiken och få bra resultat är det nödvändigt, enligt vad experterna säger, att göra det dagligen under en period. Det är lämpligt att göra det på kvällen, innan du går och lägger dig, vilket är fallet med många skönhetsbehandlingar. På så sätt får ämnena tid att agera under natten.

Allt du behöver göra är att massera lite nagelbandsolja, börja vid nagelbasen och tillsätta lite vaselin eller annan kräm eller liknande substans, som är mycket närande och återfuktande. Fortsätt att massera och torka sedan bort överskottet. Det verkar som att skadade eller flagnande naglar får utmärkta fördelar av behandlingen efter ett tag. Och, det verkar som att även vissa hudläkare, aktiva på sociala medier, godkänner och rekommenderar denna ovanliga behandling, till skillnad från "Slugging" på huden som istället inte rekommenderas av många.

Vad tänker du om detta? Skulle du vilja ge det ett försök?

Advertisement