Går det inte att bleka fogarna mellan kakelplattorna? Prova denna naturliga och billiga blandning

av Hilda Maria Morgan

21 Juli 2023

Går det inte att bleka fogarna mellan kakelplattorna? Prova denna naturliga och billiga blandning
Advertisement

Hur många gånger, när vi städar, råkar vi inte lägga märke till element som verkar omöjliga att hålla borta från smuts? Svåra hörn, dolda punkter, men också väldigt "synliga" saker, som fogarna mellan kakelplattorna.

Oavsett om det är ett badrum eller kök verkar dessa spår mellan kakelplattorna ha en slags "magnet" för smuts: de blir lätt svarta och rengörs inte så lätt. Men att tillgripa kemikalier är inte alltid en god idé, också för att vi istället skulle kunna tillreda en lösning med våra egna händer som verkligen kan hjälpa. Låt oss ta reda på det tillsammans.

Advertisement
Creativo.media

Creativo.media

Att få fogarna vita igen är ingen omöjlig bedrift, även om det ibland kan verka så. Det finns ett billigt och miljövänligt sätt att göra detta, som är långt ifrån alla labbskapade produkter som lovar mirakel. Ofta kan dessa upptäckter, förutom att vara dyra, till och med skada våra kakelplattor, för att inte tala om att det inte är hälsosamt att andas in dem.

Så hur gör man?

Fogarna fortsätter att bli svart trots vårt engagemang för rengöring – smutsen, dammet och möglet som byggs upp i dessa spår kan verkligen bli den största fienden för alla som vill hålla sitt hem gnistrande rent.

Det är dock inte helt omöjligt: ​​genom att kombinera två produkter som vi för det mesta redan har hemma kommer vi att få en riktigt effektiv sammansättning som har en superblekande effekt på våra fogar. "Uppdraget" är verkligen inom räckhåll för alla, ta bara en skål och en gammal tandborste och börja sedan blanda två ingredienser.

Advertisement
Creativo.media

Creativo.media

Vad handlar det om? Väteperoxid och bikarbonat.

Det stämmer: blanda en kopp bikarbonat med ett halvt glas väteperoxid i skålen tills en sorts "pasta" bildas som inte är för hård och tät. Sedan behöver vi applicera den mellan kakelplattorna med hjälp av tandborsten, var noga med att inte repa kakelplattorna och vänta cirka 10-15 minuter på att den ska ha verka.

Efter denna tid kommer vi att kunna skölja fogarna med en fuktig trasa och om vår naturliga och ekonomiska förening har haft effekt kommer vi att märka att de äntligen blir vita igen!

Enkelt, eller hur? Har du någonsin provat detta?

 

Advertisement