För att inreda ditt hem, låt dig inspireras av den franska landsbygden med dessa 12 förtjusande projekt

av Hilda Maria Morgan

21 Juli 2023

För att inreda ditt hem, låt dig inspireras av den franska landsbygden med dessa 12 förtjusande projekt
Advertisement

Den franska lantestetiken är mycket mer än en enkel dekorativ stil, det är snarare en riktigt livsfilosofi som också kommer till uttryck i inredningen. Denna estetik använder rustika antikviteter och naturliga linne- och bomullstyger i nyanser av vitt och neutrala färger och åtföljs av färska snittblommor och växter med ljusgröna blad som kontrast, för en helhet som väcker en intressant bukolisk nostalgi.

Denna inredningsstil passar perfekt in i alla typer av design, eftersom den delar element med flera andra stilar som industriell, shabby chic och kustnära eller viktoriansk inredning. Oavsett ditt hem, kommer den franska lantliga stilen att hjälpa dig att alltid få dina vänner att känna sig välkomna.

Nedan föreslår vi 12 läckra projekt att hämta inspiration från.

Advertisement

1. Shabby chic-konsol

En shabby chic-konsol kan möta dina gäster precis innanför hallen, vilket kommer att få dem att direkt känna sig välkomna.

Advertisement

2. Rustikt kök

Ett rustikt kök med mjuka färger, praktiska handtag som är lätta att greppa, stora flätade korgar, ett stort handfat med ett stort badkar ger dig direkt den rätta atmosfären.

3. Uppmärksamhet på detaljerna

Det är detaljerna som ofta gör skillnaden i inredningen och i fransk lantlig stil är de alltid väldigt väl omhändertagna: stora lyktor i metall och vaser med färgglada färska blommor hjälper dig att inreda ditt hem med smak och elegans.

4. Smidesjärn

En säng i smidesjärn med en gammaldags reliefmålning kommer att vara perfekta för ditt romantiska sovrum.

5. Matsalen

En stor och låg ljuskrona ovanför matbordet med detaljer från bygden.

Advertisement

6. Skjutdörrar

Skjutdörrar är perfekta när du vill spara utrymme, men de kan också bli intressanta designobjekt om de väljs på rätt sätt: välj ramlösa dörrar, som glider på skenor, gärna målade så att de ser lite slitna ut.

7. Rustikt badrum

Rustika och återvunna hyllor, stora glasburkar till dina föremål och likadana flaskor kommer att ge ditt badrum en känsla av elegans vintage.

Advertisement

8. Öppen spis

Den öppna spisen är i sig kapabel att skapa en välkomnande atmosfär, men effekten blir ännu större om du uppmärksammar detaljerna; en vägg med exponerade tegelstenar, rustika trähyllor och vaser med färska blommor skulle bidra till att göra atmosfären otroligt skön.

9. Modernt möter gammalt

Vad sägs om att föra samman det moderna och det antika i ditt kök? Integrera detaljer med modernare linjer i ditt rustika kök, kanske genom att kombinera dem med antika föremål.

Advertisement

10. Stora krukor

Stora lerkrukor som ser lite gamla ut som rymmer stora och voluminösa växter, neutrala färger på väggarna och matchande gardiner blir den perfekta dekorationen för ditt vardagsrum.

11. Läshörna

Skapa en extremt avkopplande läshörna med en vit flätad fåtölj dekorerad med kuddar och filtar i nyanser av blått och gult.

Advertisement

12. Vardagsrummet

Stora soffor och fåtöljer i ljusa, neutrala färger, ett rustikt soffbord och stora dekorationer med vita ljus och krukor med gröna växter eller blommor är den perfekta franska lantliga inredningen för ditt vardagsrum.

Är du redo att lägga till en touch av romantik till ditt hem?

Advertisement