Liva upp ditt hems exteriör med dessa 12 inredningsidéer för altan och uteplats

av Hilda Maria Morgan

21 Juli 2023

Liva upp ditt hems exteriör med dessa 12 inredningsidéer för altan och uteplats
Advertisement

Oavsett om det är litet eller stort, innebär ett uteutrymme alltid ett mervärde och när du har turen att hitta ett hus med en uteplats, tänker man alltid ut stora planer på de möjliga sätten på vilka det kan skulle kunna utnyttjas. Du kanske har föreställt dig familjemiddagar utomhus eller fester med vänner eller helt enkelt dina stunder av avkoppling med en kall drink i handen, i alla fall kanske du aldrig har uppnått något av detta, om din terrass eller veranda inte har fått rätt uppmärksamhet från din sida.

Inredningen av utsidan av huset är minst lika viktigt som interiören och beroende på dina behov, utrymmet som står till ditt förfogande men även din smak har du många anpassningsmöjligheter. Nedan föreslår vi 12 intressanta idéer för att dekorera.

1. Tidlös klassiker

Om du har en klassisk stil och älskar komfort, vad sägs om att återskapa ett flätat vardagsrum utomhus? De klassiska fåtöljerna med armstöd får dig omedelbart att känna det som om du var i vardagsrummet när du var barn.

Advertisement

2. Gungstolar

Finns det något bättre än ett par gungstolar för att återskapa den där romantiska och lantliga atmosfären som du önskar? Vi kan redan föreställa oss att vi smuttar på något fräscht i sällskap av en bra bok!

3. Äta utomhus

Om utrymmet som är tillgängligt för dig är begränsat, välj ett runt metallbord och omge det med vackra korgstolar: det kommer att vara perfekt till din utomhusfrukost.

4. Shabby Chic

Det något repade utseendet på shabby chic-möbler kommer omedelbart att ge dina utomhusmåltider en rustik och vintage look, vilket får en att känna sig som ett barn igen.

5. Känsla av landet

Om du vill återskapa en lantlig atmosfär ligger hemligheten i detaljerna. Sprid ut föremål som omedelbart hänvisar till landsbygden i ditt utomhusområde: träslevar och redskap på väggarna, stora trävagnshjul och gamla metallhinkar och vattenkannor i hörnen kommer att vara perfekta för att ge en känsla av landet till ditt hem.

Advertisement

6. Romantiskt rustikt

För obotliga romantiker är den rätta idén kreativ återvinning: en gammal industriell trärulle målad vit, återvunna blomkrukor och lyktor kommer att göra sitt jobb mycket bra. Även på ett mycket litet utrymme.

7. Koppla av utomhus

En trägunga, några bekväma kuddar och en växt för att hålla oss sällskap skapar den perfekta relaxavdelningen.

Advertisement

8. Alternativa planteringskärl

En gammal vagn eller kanske en skottkärra som du inte längre använder, beroende på vilket utrymme du har tillgängligt, kommer att vara perfekt för att förvandla till ett planteringskärl på din rustika veranda.

9. Morföräldrarnas hus

Återskapa atmosfären hos dina mor eller far-föräldrars hus med mörka trämöbler, återvunna fruktlådor och rustika metalldetaljer på väggarna.

Advertisement

10. Lösenord: komfort

En mjuk och färgstark soffa och ett par bord och stolar med essentiella linjer som dock leker med färg kommer att vara perfekta för dina sköna eftermiddagar av vila.

11. Det gröna hörnet

En gammal trätunna och en vattenkanna i metall med vintage-utseende som görs om till ett planteringskärl kommer att vara den perfekta dekorationen för ett hörn av din balkong. En riktig njutning för ögonen.

Advertisement

12. Mottagningskommitté

Vad sägs om att välkomna dina gäster med en dekoration av kreativt återvunna föremål?

Vilka av dessa idéer kommer du att implementera i dina utomhusutrymmen?

Advertisement