Diskbänk i rostfritt stål: 4 enkla metoder för att få den att glänsa utan repor

av Hilda Maria Morgan

16 Juli 2023

Diskbänk i rostfritt stål: 4 enkla metoder för att få den att glänsa utan repor
Advertisement

Även om det numera finns många material, ibland riktigt vackra och estetiska, att välja som material för diskbänken och diskhon, är det få som är så eviga och oförstörbara som rostfritt stål. Så denna metall med många fördelar förblir det föredragna valet för de allra flesta människor runt om i världen. Vi sa att det är oförstörbart, eftersom det i själva verket motstår smuts mycket bättre än andra material, och det är osannolikt att det blir allvarligt skadat. Det är mer troligt att det slutar med att du ändrar material för att du vill renovera hela kökets utseende, inklusive diskbänken och köksmöblerna.

Något som dock är säkert är att även diskbänkens rostfria stål kan bli fläckat av kalkrester som lämnas av vattendroppar, och om det inte tvättas noggrant bildas efter ett tag lager av fet smuts. Sedan finns det fall där allt som tvättas inuti lämnar beläggningar av smuts, så hur tar man bort all smuts och får diskhon att glänsa som om den vore ny utan att lämna repor?

Advertisement
texangel7/Reddit

texangel7/Reddit

Tja, vi kan använda oss av några huskurer som alltid är värda att lägga på minnet:

  • Vit vinäger (av alkohol, av vin, men även av äpple eller ris): blanda vinäger och vatten i lika delar i en flaska, stäng avtappningspluggen, häll i blandningen och låt verka i en kvart eller mer. För att se till att vätskan även fäster på väggarna kan du hjälpa dig själv med hushållspapper: lägg det på metallen så att det täcker hela ytan och spraya det med blandningen av vatten och vinäger. Sedan tar du bort allt efter en kvart och sköljer. Kom ihåg att torka omedelbart med en mjuk mikrofiberduk för att torka ordentligt.
  • Citron, klyftor eller pressade halvor: ta den skurna citronen och gnugga den som en disksvamp över hela ytan. Också i detta fall kommer syran i juicen att lösa upp beläggningarna och återställa glansen hos metallen.
  • Bikarbonat: skapa en kräm med vatten och bikarbonat. Den måste vara tillräckligt lös för att vara mindre nötande, och sprid den med en mjuk disksvamp på de svåraste punkterna. Skölj och torka.
  • Denaturerad etylalkohol: du kan hälla den direkt på ytan som ska tvättas och använda en mikrofiberduk.

Vilken är din favoritmetod för att få rostfritt stål att glänsa?

Advertisement