Hushållssysslorna blir enklare och bekvämare med dessa 12 användbara tips

av Hilda Maria Morgan

15 Juli 2023

Hushållssysslorna blir enklare och bekvämare med dessa 12 användbara tips
Advertisement

Hushållssysslor är en uppgift som vi inte kan fly ifrån länge: om vi fortsätter att skjuta upp det ackumuleras det bara mer och mer dag för dag, vilket tvingar oss förr eller senare att ta tag i saken. Att diska, tvätta och städa även de mest svåråtkomliga hörnen av huset är bara några av de längsta och tyngsta sakerna att göra hemma, men det finns också uppgifter som går snabbare, men som fortfarande representerar en svår gåta, som att tända ett ljus utan att brännas eller vänd en piadina under tillagning.

Det finns ganska obekväma eller tröttsamma sysslor att göra och av denna anledning letar vi alltid efter något sätt att förenkla dem på eller helt enkelt för att göra dem bekvämare. Ibland räcker det helt enkelt med ett kreativt förhållningssätt till problemet för att hitta till och med geniala lösningar på dessa svårigheter.

Nedan visar vi 12 användbara tips för hushållssysslor, tack vare vilka det kommer att bli roligare att hålla huset snyggt och rent.

1. Säkra eluttag

1. Säkra eluttag

@Creativo/Facebook

För att säkra dina eluttag när du inte använder dem, särskilt om du har små barn hemma och vill skydda dem från elektriska risker, återanvänd ett plastlock: det kommer att passa perfekt och skydda eluttaget helt utan kostnad. Locket på alla plastflaskor fungerar bra, även om du kan få de bästa resultaten med de som används för att till barnjuicer och klämmisar.

Advertisement

2. Tandborste till flaskorna

2. Tandborste till flaskorna

@Creativo/Facebook

Om du har en gammal tandborste hemma, släng den inte i soporna: med en tändare och genom att vara mycket försiktig, värm den plasten på den bakre delen av tandborsthuvudet och böj det bakåt. På så sätt får du en praktisk diskborste för att rengöra även de svåraste punkterna, som insidan av glasburkar och flaskor.

3. Städnkiv

3. Städnkiv

@Creativo/Facebook

För att rengöra små utrymmen, till exempel springorna i fönstren, utan att anstränga sig för mycket kan du göra en hemmagjord tandborste genom att linda in bladet på en bordskniv med en mikrofiberduk. På så sätt kommer du komma åt även de tunnaste ställena!

4. Fingersäker svamp

4. Fingersäker svamp

@Creativo/Facebook

Visst är det jobbigt med stålsvampar mot fingrarna! Många av oss måste hitta olika hjälpmedel för att kunna använda dem utan att skada den ömtåliga huden på våra händer. Ett snabbt och enkelt knep löser problemet omedelbart och gör att du även kan hänga din svamp på väggen efter användning.

Skär halsen av en plastflaska och gör ett X-format snitt på locket. Knyt svampen med ett snöre och för den genom hålet i locket, knyt en knut nära locket och en i slutet. Dina fingrar kommer att vara säkra och svampen kommer nu att ha en praktisk krok att hänga på väggen.

Se videon nedan för fler användbara tips!

Advertisement