Att bli gammal är vackert: 12 kändisar som sagt nej till plastikkirurgi

av Hilda Maria Morgan

31 Juli 2023

Att bli gammal är vackert: 12 kändisar som sagt nej till plastikkirurgi
Advertisement

Många människor fruktar tidens gång och det oundvikliga utseendet av dess spår i ansiktet och på kroppen. Det är framför allt kvinnor som känner sig pressade på grund av tidens gång, speciellt i underhållningsvärlden där man alltid är i rampljuset och konfronteras med avgjort yngre, smalare och perfekta skönhetsmodeller.

Om modet för plastikkirurgi aldrig tycks ta slut i dessa kretsar, finns det många kändisar som nyligen har valt att tacka nej till denna trend och tillåter sig att åldras naturligt. Dessa kändisar är nästan stolta över att ha små rynkor och andra tecken på att ansiktet eller kroppen börjar hänga och etablerar sig som nya förebilder att följa för dagens unga kvinnor, och främjar filosofin om självacceptans och acceptansen av ens egna brister.

Nedan visar vi 12 kändisar som har valt att tacka nej till plastikkirurgi och istället omfamna sitt naturliga åldrande.

Advertisement

1. Kate Winslet

Vi lärde alla känna henne vid en ålder av bara tjugotvå som den älskade huvudpersonen i Titanic och hon erövrade oss omedelbart med sin naturliga och "imperfekta" skönhet. Stjärnan är idag inte rädd för att visa de första tecknen på åldrande i ansiktet, och förklarar att hon alltid har varit emot plastikkirurgi eftersom det strider mot hennes moral och för att hon inte vill att något ska påverka hennes framträdanden som skådespelerska. Nyckelelementet i hennes skönhetsrutin är att återfukta huden.

Advertisement

2. Emma Thompson

Under sin 30-åriga karriär har den välkända Hollywood-stjärnan upprepade gånger återvänt till ämnet åldrande, och varje gång upprepat sin motvilja mot plastikkirurgi. Faktum är att skådespelerskan anser att denna procedur är en värdelös och meningslös praxis då den döljer vårt naturliga sätt att vara från världen.

3. Julianne Moore

Den välkända Oscarsvinnaren, som nu passerat tröskeln till 60 år, har alltid uttalat sig emot kosmetisk kirurgi. Även om hon inte fördömer de som väljer att ta till det menar skådespelerskan att denna praxis inte förbättrar en alls, och hävdar att åldrande är en del av livet och bör accepteras som sådant och inte som ett negativt eller positivt faktum beroende på resultaten på vår kropp.

4. Angelina Jolie

Inte bara en skådespelerska, utan även regissör, ​​filantrop och människorättsförespråkare, Angelina Jolie har upprepade gånger uttalat sig för åldrande. Kanske för att hon förlorade sin mamma när hon fortfarande var mycket ung upplever hon årens gång mer som en seger än som en anledning till sorg.

5. Jodie Foster

Den nu sextioåriga skådespelerskan dömer inte någon som vill ta till plastikkirurgi, men vägrar att själv ta till det och förklarar att hon föredrar att framstå som naturlig och att få kommentarer om vad det verkligen är än vad det verkar vara.

Advertisement

6. Cate Blanchett

Den australiensiska skådespelerskan förklarar att hon är för rädd för de möjliga effekterna på lång tid av ett sådant förfarande, och säger att hon föredrar att åldras naturligt; den som verkar vara 20 år gammal även vid 50 eller 60 visar inget naturligt och väcker i henne endast medlidande, inte beundran.

7. Andie MacDowell

Den välkända skådespelerskan från Fyra bröllop och en begravning har tidigare varit öppen för plastikkirurgi, men har nu omfamnat sitt naturliga åldrande och vägrar skämmas för sin ålder och sitt utseende och vill leva varje ögonblick av sitt liv till fullo helt och hållet.

Advertisement

8. Meryl Streep

Den älskade huvudpersonen i filmen Mitt Afrika, eller för den yngre publiken som skurken i filmen Djävulen bär Prada, är en stark inspirationskälla för alla kvinnor och en anhängare av kvinnlig självkänsla. Denna kvinna lyckas också se en positiv sida i åldrandet, tack vare vilket hon får mer intressanta roller på bekostnad av de vackra.

9. Isabella Rossellini

Den italienska naturaliserade amerikanska skådespelerskan och modellen är nu över 70 år gammal. Med över 40 års karriär bakom sig har kvinnan deklarerat att åldrande är det naturligaste i världen, liksom att växa upp. Av denna anledning tänker hon att tillgripandet av kosmetisk kirurgi skulle vara som att förhindra ett barn från att växa upp.

Advertisement

10. Drew Barrymore

Den 47-åriga skådespelerskan har förklarat sitt motstånd mot trycket på kosmetisk kirurgi och vill föra över värdet av naturligt åldrande till sina två döttrar.

11. Hedi Klum

Den tyska modellen och stylisten tycker att kosmetisk kirurgi medför oåterkalleliga förändringar i kvinnors ansikten, i många fall till det sämre.

Advertisement

12. Salma Hayek

Trots att hon har anklagats för att ha använt sig av Botox, säger Vilda Vilda Västern-stjärnan att hon är emot kosmetiska ingrepp och har aldrig genomgått några och planerar inte att göra det i framtiden.

Vilka andra kändisar känner du till som talar emot plastikoperationer?

Advertisement