Vill du få badrummet att se lyxigare ut? Följ dessa användbara tips

av Hilda Maria Morgan

28 Maj 2022

Vill du få badrummet att se lyxigare ut? Följ dessa användbara tips
Advertisement

Vi skulle alla vilja ha badrum, men också alla andra rum, med så sofistikerad design som möjligt, med kvalitetsmaterial överallt, från golv till möblemang. Det är inte alltid möjligt, och att spendera mycket pengar garanterar inte alltid det snyggaste resultatet. Men om du har ett öga för eleganta lösningar, kan du även med en låg budget avsevärt förbättra utseendet på ditt badrum och få det att framstå som lyxigare.

Med några justeringar här och där, och att välja rätt föremål, blir ett anonymt badrum mer tilltalande för ögat och får en att tänka på hotell och spa. Det kan också vara användbart för den som vill hyra eller sälja sin bostad!

Advertisement

Golv med diagonal montering

Den diagonala, mer än den raka installationen - där plattorna bildar en 45° vinkel med väggen – får en att tänka på lyxiga miljöer.

Advertisement

En rejäl ljuskrona

Växter

Växter, särskilt hängande från ovan: de stjäl inte utrymme och får oss oss att titta upp, vilket gör att miljön verkar mindre trång. Dessutom ger de en känsla av fräschör och liv. Det finns många lämpliga för fuktiga och inte alltför ljusa miljöer!

Behållare med skönhetsprodukter

För schampon, balsam och duschtvål, undvik att använda deras förpackningar: såvida de inte är eleganta ur en estetisk synvinkel, i själva verket är virrvarret av former och färger som trängs på samma hylla aldrig särskilt snyggt. Investera istället i behållare att fylla på då och då med dina favoritprodukter, dekorera dem med etiketter i samma stil. Det kommer att kännas som att vara på ett spa.

Handdukar

Om du är väldigt ordningsam, placera dem snyggt vikta på skenorna; om du alltid har bråttom är krokar att föredra.

Använd i alla fall handdukar av samma färg eller nyanser (högst två eller tre olika) som påminner om färgerna på själva badrummet. Och om de är dekorerade med broderier eller några tilltalande detaljer, desto bättre!

Advertisement

Detaljer i guld och metallic

Det är verkligen en smaksak: alla älskar inte färgerna på guld eller varma metaller, men det är sant att de har blivit så närvarande i inredningen att det nu finns kranar och tillbehör av varje modell, så de finns även nyktra och elegant varianter som inte riskerar kitscheffekten. Även kromfinish, om det matchar resten av designen och om de hålls glänsande hela tiden, fungerar.

Se upp med spegeln

Spegeln är alltid en mittpunkt i badrummet: om den inte riskerar att skapa visuellt kaos välj en med en ovanlig modell som märks. Ett framträdande element som ger karaktär åt hela rummet.

Advertisement

Dekorera väggarna

Ramar på väggarna: målningar, tryck och illustrationer (men även foton med mera) är inte alltid tänkta som något att dekorera badrummet med, men även de bidrar till att göra det mer sofistikerat.

Advertisement