Att resa lätt: ett praktiskt knep för att undvika onödig vikt i resväskan

av Hilda Maria Morgan

02 Februari 2023

Att resa lätt: ett praktiskt knep för att undvika onödig vikt i resväskan
Advertisement

Att resa är en av de härligaste upplevelserna i världen, vi planerar och njuter och ser fram emot dem, men det innebär också en hel rad begränsningar som ibland blir riktigt jobbiga. Särskilt när det kommer till bagage: ingen vill släpa runt på för skrymmande resväskor eller ryggsäckar, men ibland, även om vi skulle vilja, gör resebestämmelser det omöjligt. Vi syftar framför allt på de begränsningar som gäller för bagaget som transporteras med flyg, men det är också bekvämt att resa lätt utan att ge upp det väsentliga när det även gäller alla andra transportformer som gör att vi kan utforska världen.

Därför är det smart att prova olika knep och hitta de som passar dig, för att bära med mindre vikt och ta upp ännu mindre av resväskan. Till exempel finns det ett knep som kanske inte alla känner till om packandet av flytande skönhetsprodukter, som ansiktsvatten.

via cleantoxmexico/Instagram

Advertisement
cleantoxmexico/Instagram

cleantoxmexico/Instagram

Det är Instagramkontot cleantoxmexico som visar detta, och det är verkligen en vana som kan bli oumbärlig för många, speciellt om resan som ska göras är väldigt kort.

Det är som sagt ett användbart hjälpmedel när vi ska bära med oss ​​flytande produkter för ansiktet, som en tonic, eller ett sminkborttagningsmedel (även micellärt vatten), som vi vanligtvis applicerar med bomullsrondeller. Naturligtvis finns det ministorlekar som kommer igenom säkerhetskontrollen utan problem och som fortfarande är praktiska för alla typer av resor, men tänk om det var möjligt att ytterligare minska storleken på de produkterna, utan att ge upp medtagandet av dem?

Här kan vi hitta lösningen i en lufttät genomskinlig plastpåse, precis som de som vi lägger produkterna i som ska kontrolleras innan vi går ombord på planet. Se till att den har en perfekt stängning, så att den inte låter ens en droppe vätska läcka ut.

Allt du behöver göra är att impregnera bomullsrondellerna med den nödvändiga produkten och lägga i dem i påsen, stänga och voilà: en tunn, kompakt och lätt förpackning, med rondellerna redo att användas. Du behöver inte behöva ta med någon flaska, hur liten den än är. Kolla in hur enkelt och praktiskt det här tricket är, i den här Instagram-videon.

Vid närmare eftertanke kan detta knep också användas för nagellackborttagning om du vill. Kort sagt, vad du än vill ta med dig och som ska appliceras med bomullsrondeller. Och det fungerar förstås även med återanvändbara. En påse för varje typ av produkt och det kommer att finnas mycket mer plats för allt annat, inklusive souvenirer!

Advertisement