Från skafferiet kan du hitta ett otroligt effektivt botemedel mot insekter

av Hilda Maria Morgan

07 Augusti 2023

Från skafferiet kan du hitta ett otroligt effektivt botemedel mot insekter
Advertisement

Sommarens ankomst för också med sig ovälkomna gäster till våra hem: insekterna. Faktum är att myror, flugor, myggor och nattfjärilar inte har några förbehåll med att invadera vårt territorium under sommaren och irritera oss när som helst på dygnet.

Ett mycket användbart botemedel i kampen mot dessa irriterande och ovälkomna inkräktare är användningen av myggnät, som stänger våra fönster och hindrar dem från att komma in. Men dessa insekter kan passera genom även de minsta hålen och myggnät räcker ofta inte för att hålla dem borta från våra hem, om vi har sprickor i väggarna eller i dörr- och fönsterposterna.

Så hur kan vi bli av med denna tristess för gott och fullt ut njuta av sommarens friska luft? Om du inte vill ta till potentiellt skadliga kemiska insekticider finns lösningen nära till hands, mitt i ditt skafferi.

Pixabay

Pixabay

Ett medel som vi alla använder varje dag i köket och många även inom husstädning kan också vara användbart som botemedel mot insekter: vit vinäger. Faktum är att denna produkt, tack vare sin starka lukt, uppskattas inte av dessa små gäster, som kommer att fly sin kos om vi använder den på rätt sätt.

Vi kan självklart använda den dagligen för rengöring och sanering av alla ytor, men utöver detta kan vi förbereda ett ad hoc-medel för att driva ut insekter ur våra hem. Allt du behöver göra är att blanda vatten och vit vinäger i lika delar i en sprayflaska, blanda väl och ha alltid den sålunda erhållna blandningen till hands. Spraya det på fönsterbrädor, dörrar och alla andra möjliga åtkomstpunkter för insekter och du kommer att se att tack vare dess lukt kommer alla insekter äntligen att fly.

Vinäger är inte det enda botemedlet i skafferiet som kan hjälpa dig att bekämpa insekter:

  • kryddnejlika, till exempel, med sin genomträngande lukt, hjälper inte bara att göra ditt hem parfymerat, utan också att befria det från oönskade gäster; sprid ut dem på ingångspunkterna för utmärkt resultat.
  • kaffesump kan få ett nytt liv innan det slängs i papperskorgen: precis som vinäger och kryddnejlika, placerade på fönsterbrädorna, kommer de med sin lukt hålla insekterna borta.
  • alla kryddor med en mycket intensiv doft, som kanel, chilipeppar och svartpeppar, hjälper till att desorientera insekterna och hålla dem borta.
  • rengör alla ytor också med citron och bikarbonat; förutom att parfymera och desinficera ditt hem, som vinäger, kommer de att hålla det fritt från insekter.

Advertisement