Var den gömmer sig och hur man eliminerar spindelarten Loxosceles rufescens från hemmet

av Hilda Maria Morgan

02 Juli 2023

Var den gömmer sig och hur man eliminerar spindelarten Loxosceles rufescens från hemmet
Advertisement

En ganska liten spindel, vars kropp inte överstiger 9 mm och som når en maximal totalstorlek på 4-5 cm tillsammans med benen, spindelarten Loxosceles rufescens är en av de två mest giftiga spindelarterna i Italien och är särskilt oroande framför allt eftersom de bosätter sig i människans hemmiljöer. Den kan lätt kännas igen på sin röda kropp med en distinkt fiolformad fläck på ryggen och är normalt inte en aggressiv art, även om den ibland kan bita om den känner sig hotad.

Dess fara härrör från det faktum att denna spindel, som älskar mörka platser och tyger, smyger sig in i våra hem från bakom golvlisterna, under möbler och inuti lådor och kartonger, men också mellan lakanen eller inuti kläder och skor som lämnats på golvet, där vi riskerar att krossa den. På sommaren är det väldigt lätt att hitta denna spindelart när man arbetar i trädgården, gömd under krukor eller stenar.

Så hur eliminerar vi dem från våra hem och förebygger angrepp av dem? Vi tar reda på det tillsammans.

Syrio/Wikimedia Commons

Syrio/Wikimedia Commons

  • Som redan nämnts gillar Loxosceles rufescens inte solljus och av denna anledning är den vaken på natten vilket gör att vi får svårt att upptäcka dem i hemmet. Under dagen håller den sig gömd i de mörkaste och minst besökta hörnen, av denna anledning är det alltid lämpligt att vara tillräckligt påklädd med långa ärmar och skydda sig med handskar helst i läder när vi ska städa eller organisera upp vindar, källare, garage och garderober eller för att utföra arbeten i trädgården.
  • Loxosceles rufescens tar sig in i våra hem genom sprickor och springor nära dörrar och fönster och i väggarna, därför är det första att göra att så gott det går försöka täta alla möjliga ingångar, utöver möjliga gömställen som golvlister, sprickor i väggar och passager för rör.
  • Ett annat användbart knep är att ofta dammsuga husets olika ytor, även hemmets mest dolda vrår, utrymmena under möbler och madrasser, för att ta bort både spindlar som vi inte fått syn på och eventuella insekter som de skulle kunna nära sig på.
  • Om du har en trädgård kan du enkelt förhindra eller eliminera angrepp av denna spindelart med pyretrin som sprayas direkt på växtligheten.
  • För att eliminera spindlar kan du använda kiselgur, en mycket effektiv och 100% naturlig insekticid som du kan sprida runt dörrar och fönster och på varje plats varifrån spindlar skulle kunna ta sig in.

Känner du till andra botemedel mot dessa ovälkomna gäster?

Advertisement