De 5 geniala och alternativa användningsområdena för blekmedel som gör det till ett unikt hjälpmedel

av Hilda Maria Morgan

10 Juli 2023

De 5 geniala och alternativa användningsområdena för blekmedel som gör det till ett unikt hjälpmedel
Advertisement

Älskad av alla stora fans av hygien, blekmedel är blekningsprodukten par excellence, en osviklig permanent närvaro i många hem. Mångsidig, ekonomisk och effektiv, denna lösning har också en hög desinficerande kraft och på grund av dessa egenskaper är den en mycket värdefull allierad i daglig hushållsstädning.

Eftersom det är en produkt med en mycket stark verkan måste blekmedel hanteras med stor varsamhet, för att undvika skador på våra saker eller också på oss själva: vi bör alltid använda speciella skyddshandskar och skölja varje del av kroppen som oavsiktligt kan ha kommit i kontakt med till och med bara en droppe av denna produkt rikligt med tvål och vatten. En annan grundläggande försiktighet är att täcka dig med specifika kläder för ändamålet: vem har inte råkat få irriterande vita fläckar på sina kläder efter att ha använt blekmedel? Ytterligare användbara försiktighetsåtgärder kan vara användning av skyddsglasögon för att skydda sig mot stänk och ett munskydd för att undvika att andas in ångorna.

När du väl har vidtagit alla nödvändiga försiktighetsåtgärder kan du använda blekmedel för många andra ändamål förutom hygien och rengöring av din tvätt. Vi avslöjar 5 av sådana nedan.

Advertisement
Creativo

Creativo

1.       Desinfektionsmedel för många ytor: blekmedel är perfekt när vi vill desinficera alla ytor i vårt hem. Sanitetsartiklar, köksmöbler, vitvaror, men även kakel och golv kommer att vara bakteriesäkra när de rengjorts med en lösning av 30 ml blekmedel i 1 liter vatten. Blanda de två ingredienserna noggrant och häll lösningen i en sprayflaska för att alltid ha den nära till hands.

2.       Blekningsmedel för kakel och fogar: såväl som för desinfektion är blekmedel också mycket användbart för att bleka kakel och fogar som har blivit svärtade eller gulnade av tid och användning. Även i detta fall måste det användas utspätt, en lösning bestående av 60 ml blekmedel i 1 liter vatten kommer att vara lämplig för den mest envisa smutsen.

3.       Snittblommor: dina vaser kommer att kunna pryda huset längre med färska blommor, om du häller i några droppar blekmedel i vattnet. Denna ingrediens kommer att hålla vattnet rent och fritt från bakterier och gör att blommorna håller sig fräscha längre. Var noga med att inte överdriva, annars får du motsatt effekt!

4.       Anti-mögel: blekmedlets anti-mögelegenskaper är numera kända för många. Och i själva verket är det bland de mest effektiva lösningarna för att eliminera detta irriterande problem från våra hem. Späd blekmedlet 1 till 1 med vatten och spraya lösningen direkt på det drabbade området. Låt det verka i några minuter och gnugga med en grov trasa. Utför alltid denna operation med handskar och skyddsglasögon och ett munskydd och ventilera rummen väl efter användning för att avlägsna eventuella rester.

5.       Avlägsnande av stuck: en sista användning av blekmedel som alla kanske inte känner till är för borttagning av stuckrester, som ofta finns kvar på ytorna efter underhållsarbeten i hemmet. Tillred en lösning av vatten och blekmedel och spraya den direkt på stuckresterna och gnugga med en grov svamp, utan att använda överdriven kraft.

Vad använder du blekmedel till?

Advertisement