10 föremål som får dig att känna dig perfekt när du organiserar utrymmen

av Hilda Maria Morgan

14 Juli 2023

10 föremål som får dig att känna dig perfekt när du organiserar utrymmen
Advertisement

Du kanske också undrar hur vissa människor alltid lyckas ha ett perfekt städat hus, som om det vore ett museum. Eller så kanske dina senaste engagemang håller dig så upptagen att du har fått dig att glömma känslan av tillfredsställelse som kommer av att återvända på natten till ett hus där allt är på sin plats.

Oavsett vad ditt problem med ordning har att göra med är vi säkra på att också du undrar om det inte finns en trollstav som sätter tillbaka allt på ett ögonblick. Tja, om du hittar den här trollstaven, vänligen meddela oss eftersom vi gärna också skulle vilja ha en. Under tiden föreslår vi 10 artiklar som hjälper dig att hålla ordning i ditt hem.

1. Magnetiskt kryddhyllsställ

1. Magnetiskt kryddhyllsställ

michelle/Amazon

Om ditt kryddskåp är fyllt med massor av burkar som du inte vet hur du ska hantera, hjälper det magnetiska kryddstället dig att lösa problemet. Slutligen kommer dina kryddor alltid att vara perfekt sorterade och du behöver inte längre slösa timmar på att leta efter dem.

Advertisement

2. Fack till väskan

2. Fack till väskan

Treah Oliva/Amazon

Få saker är så röriga som en kvinnas handväska. Om du också är trött på att tappa bort allt i dina väskor, är fack som du kan sätta in i väskan det du behöver.

3. Säng- eller soffbehållare

3. Säng- eller soffbehållare

Perlita C/Amazon

Varje soffpotatis vet hur bekvämt det är att lata sig i sängen eller i soffan med allt du behöver nära till hands. En säng- eller soffbehållare kan enkelt kilas in under kudden eller madrassen och gör att du kan hålla allt på sin plats utan att riskera att tappa något.

4. Handdukshängare på väggen

4. Handdukshängare på väggen

Regine/Amazon

Om du saknar garderobsutrymme för att förvara dina handdukar, kommer ett väggmonterat handduksställ att hjälpa dig att hålla dem perfekt organiserade och ta upp minimalt med plats.

5. Galgställ

5. Galgställ

Terri/Amazon

Du vet den enorma mängden galgar som hopar sig i din garderob? De kommer inte längre att vara ett problem med ett galgställ.

Advertisement

6. Hoprullbara hängande fack till garderoben

6. Hoprullbara hängande fack till garderoben

Amazon

Om din garderob är för liten för att rymma alla dina kläder men du inte vill göra dig av med dem, måste du skapa lite extra utrymme. Ett hoprullbart hängande fack, att ta fram vid behov för att hänga i garderoben eller på sovrumsdörren. Du kan lägga in dina kläder, tröjor, byxor eller pyjamas bekvämt ihoprullade. Och utrymmet kommer inte längre att vara ett problem.

7. Lådavdelare

7. Lådavdelare

GLADFam88/Amazon

Bestickslådorna i våra kökslådor gjorde så att vi kunde skapa ordning i våra kökslådor för decennier sedan, men även lådorna i badrummet, sovrummet eller arbetsrummet kan ha stor nytta av en serie behållare för alla våra föremål. Det blir mycket lättare att hitta allt du behöver.

Advertisement

8. Självhäftande duschhyllor

8. Självhäftande duschhyllor

Benyamin/Amazon

En välordnad dusch har en betydligt mer avslappnande effekt och för att få till en måste du ta bort alla flaskor och tillbehör från marken. Självhäftande hyllor är en perfekt lösning om du inte vill borra hål i kakelplattorna.

9. Behållare under sängen

9. Behållare under sängen

jian/Amazon

Särskilt i små hus finns det aldrig tillräckligt med plats i garderoberna. Till exempel kan sängkläder, som ofta är mycket skrymmande, vara svårt att förvara inne i garderoben och av denna anledning är det en utmärkt idé att skaffa en behållare att ha under sängen, gärna utrustad med bekväma hjul, för att förvara filtar, lakan och allt som inte används dagligen.

Advertisement

10. Smyckesställ

10. Smyckesställ

Adilene/Amazon

Hur irriterande är det att leta efter halsband, armband och örhängen som trasslar ihop sig varje gång man använt dem? Tyvärr är denna företeelse ganska frekvent i det klassiska smyckeskrinet, men du kan enkelt undvika det med ett smyckesställ där du kan hänga alla dina smycken snyggt och prydligt.

Vilka föremål använder du för att hålla ordning?

Advertisement